HomeΚΡΗΤΗΜισό εκ. σφαίρες, 5.000 όπλα και 49 εκ. λαθραία τσιγάρα στο Haddad 1

Μισό εκ. σφαίρες, 5.000 όπλα και 49 εκ. λαθραία τσιγάρα στο Haddad 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μισό εκατομμύριο σφαίρες, κοντά στα 5.000 καραμπίνες αστυνομικού Τύπου αλλά και 5.000 περίπου χαρτοκιβώτια με περισσότερα από 49 εκατομμύρια τσιγάρα περιέχονταν στα 14 συνολικά κοντέινερ που ήταν φορτωμένα στο φορτηγό πλοίο Haddad 1.

https://www.youtube.com/watch?v=WXKXBoK4Krw

Την περασμένη Πέμπτη οι αρμόδιες αρχές ολοκλήρωσαν την καταμέτρηση και τον έλεγχο των 14 κοντέινερ (δείτε εδώ) και σήμερα το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε το ακριβές περιεχόμενό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο οπλισμός όσο και τα τσιγάρα που βρέθηκαν μαζί με τα κοντέινερ παραμένουν κατασχεμένα στη Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου.

TSIGARA TSIGARA1

Τη Δευτέρα απολογείται το πλήρωμα

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας του Ηρακλείου το πλήρωμα του Haddad 1.

Οι 7 ναυτικοί, από την Αίγυπτο, την Ινδία και τη Συρία φέρουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπόριο όπλων. Όλοι τους πήραν προθεσμία την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα (δείτε εδώ).

TSIGARA2 TSIGARA3

Στην αμμόχωστο το κλειδί για το πλοίοπλοστάσιο

Τα μυστήρια και τους γρίφους του πλοίου HADDAD I που μετέφερε στα αμπάρια του σχεδόν μισό εκατομμύριο σφαίρες και περίπου 5.000 καραμπίνες προσπαθούν να λύσουν οι διωκτικές αλλά και δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου, οι οποίες έχουν αναλάβει την κύρια ανάκριση της υπόθεσης (δείτε εδώ).

Πυκνό μυστήριο καλύπτει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου, με εταιρείες-φαντάσματα, αλλαγές ονομάτων και… ξαφνικές αλλαγές πλεύσης, αλλά και τη «διαδρομή» των δύο επίμαχων κοντέινερ που, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο πλοίο, ήταν εντελώς διαφορετική από την πορεία των υπόλοιπων 12 εμπορευματοκιβωτίων. Οπως αναφέρεται πάντως στην ογκωδέστατη δικογραφία που συνέταξαν οι λιμενικοί, «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της υπηρεσίας μας, η περιοχή της Μιζουράτα ελέγχεται από την οργάνωση ?Libra Dawn? που πρόσκειται σε μη αναγνωρισμένες από τη διεθνή κοινότητα καθώς και τις Αρχές της Τρίπολης ένοπλες δυνάμεις».

TSIGARA4 TSIGARA5

Το βασικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ειδικοί είναι από πού φορτώθηκαν στο πλοίο τα όπλα και τα πυρομαχικά. Με βάση το στίγμα του, αλλά και τα δεδομένα της δικογραφίας, οι Αρχές φαίνεται να καταλήγουν ότι το σημείο-κλειδί είναι η κατεχόμενη Αμμόχωστος, όπου το HADDAD I έκανε στάση για πέντε ολόκληρες μέρες πριν κατευθυνθεί στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και από εκεί να ξεκινήσει τη διαδρομή του προς το σημείο που τελικά κατασχέθηκε, νότια της Κρήτης. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχθεί, εγείρεται μείζον θέμα σχετικά με τις υπόγειες διασυνδέσεις ατόμων στην κατεχόμενη Κύπρο με τους τζιχαντιστές του ISIS.

TSIGARA6 TSIGARA7

Διαφήμιση
Διαφήμιση