HomeΚΡΗΤΗ«Έμφραγμα» σε δημόσια έργα και στην Κρήτη – Με το σταγονόμετρο η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

«Έμφραγμα» σε δημόσια έργα και στην Κρήτη – Με το σταγονόμετρο η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόβλημα μείζονος σημασίας έχει προκαλέσει σε μεγάλο αριθμό δημοσίων έργων στην Κρήτη, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, η διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η οποία έχει παγώσει, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι εργολήπτες να σταματούν την υλοποίησή των έργων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι.

Η χρηματοδότηση ρέει στην κυριολεξία με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα ακόμη και μεγάλες εργολήπτριες εταιρίες να «σβήνουν τις μηχανές» στα εργοτάξια. Την ίδια ώρα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου τα προβλήματα αυτά να αποκατασταθούν χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 220 έργα που υλοποιούν οι δήμοι μέσω της διαχειριστικής αρχής του ΕΤΑΑ. Ανάμεσα στα έργα αυτά που έχουν παγώσει συγκαταλέγονται και σημαντικά οδικά έργα αλλά και αναπλάσεις περιοχών σε πόλεις της Κρήτης, όπως στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Μεταξύ άλλων πρόκειται για τα έργα της ανάπλασης της πλατείας Κορνάρου, της πλατείας Αναλήψεως και των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ικάρου, ενώ στο Ρέθυμνο έχει παγώσει το μεγαλόπνοο έργο της παραλιακής λεωφόρου της πόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση