HomeΚΡΗΤΗ«Άνοιξαν» και τα 14 κοντέινερ – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο Haddad 1

«Άνοιξαν» και τα 14 κοντέινερ – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο Haddad 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η μεγάλη επιχείρηση του ελέγχου από τους άνδρες των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος, στα κοντέινερ που υπήρχαν πάνω στο φορτηγό πλοίο «Haddad 1» που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Τα κοντέινερ ήταν στο σύνολό τους 14 ενώ τα δύο απ’ αυτά περιείχαν κοντά μισό εκατομμύριο σφαίρες και 5.000 καραμπίνες αστυνομικού τύπου (δείτε εδώ).

https://www.youtube.com/watch?v=WXKXBoK4Krw

Στα υπόλοιπα κοντέινερ – σύμφωνα με πληροφορίες από την ert.gr– φαίνεται ότι υπήρχαν ποσότητες λαθραίου καπνού και τσιγάρων ωστόσο αναμένεται η επίσημη πληροφόρηση από τις λιμενικές αρχές.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου, χθες το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά από κλιμάκια των Λιμενικών αρχών και του τελωνείου Ηρακλείου.

haddad3

Επίσημα το φορτηγό πλοίο μετέφερε κοντέινερ με πλαστικά, ωστόσο σε κοντείνερ που μετέφερε βρέθηκε “βαρύ” πολεμικό υλικό.

Οι πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που μετέφερε το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο ωστόσο κανένας δεν μπορούσε ν’ αντιληφθεί την ποσότητα σφαιρών και όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο (συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής) στο βάθος των κοντέινερ, γεγονός που αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

haddad1

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει απο το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία και είχε προορισμό λιμάνι της Λιβύης. Το φορτηγό πλοίο είναι υπό σημαία Βολιβίας και το 7μελές πλήρωμά του προέρχεται από τη Συρία, την Αίγυπτο και την Ινδία.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση