HomeΚΡΗΤΗΤι είπε ο Ν. Μαριάς στην κ. Κρέτσου για το μνημόνιο 3

Τι είπε ο Ν. Μαριάς στην κ. Κρέτσου για το μνημόνιο 3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα άκουσε χοντρά η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου από τον Νότη Μαριά σήμερα στην Ευρωβουλή για το μνημόνιο 3.

Μιλώντας στην Επιτροπή Περιφερειακής  Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  για το ζήτημα της απορρόφησης  των κονδυλίων ΕΣΠΑ από την Ελλάδα,  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς  επισήμανε ότι το μνημόνιο 3 θα αποτύχει όπως ακριβώς απέτυχαν και τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Και απαντώντας στην Ευρωπαία Επίτροπο Κ. Κρέτσου  η οποία έκανε σπονδές στο μνημόνιο 3 και στο νέο δάνειο των 86 δις ευρώ του ΕΣΜ προς την Ελλάδα της επισήμανε ότι το τρίτο δανειακό πακέτο έχει στόχο να διασώσει το ΔΝΤ και την  ΕΚΤ η οποία έχοντας αγοράσει Ελληνικά ομόλογα κοψοχρονιά τα πληρώνεται τελικά στην ονομαστική τους αξία μέσω του εν λόγω δανειακού πακέτου.

Επομένως παρατήρησε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ελάχιστα ποσά  από το τρίτο δανειακό πακέτο θα διατεθούν στην πραγματική οικονομία όπως ακριβώς έγινε και με τα δύο προηγούμενα δανειακά πακέτα. Μάλιστα είπε ο Νότης Μαριάς ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια διατέθηκαν στην Ελλάδα από την τρόικα δάνεια ύψους 240 δις ευρώ τελικά η χώρα  έχει γεμίσει με στρατιές εκατομμυρίων ανέργων και το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία καθυστέρησε υπερβολικά να τροποποιήσει τις διαδικασίες  συγχρηματοδότησης προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτη  η λειτουργία των Διαθρωτικών Ταμείων για να μπορέσει έτσι  η Ελλάδα στη συνέχεια να απορροφήσει  άμεσα διάφορα  κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση