HomeΚΡΗΤΗΤο Σάββατο ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος

Το Σάββατο ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος – Κλάδειος Διαδρομή (νήσος Ντία – Καρτερός).

Τον Μαραθώνιο διοργανώνουν οι: Δήμος Χερσονήσου, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης & Δωδεκανήσων, την ΔΟΠΑΦΑΜΑΗ και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κολυμβητών  θα είναι περιορισμένος, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με το χρόνο κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής τους.

Θα αγωνιστεί η κατηγορία των αθλητών που θα χρησιμοποιήσουν βατραχοπέδιλα ή αναπνευστική συσκευή και η κατηγορία των αθλητών που θα αγωνιστούν μόνο με προστατευτικό σκουφάκι και γυαλιά κολύμβησης.

Θα υπάρχει ξεχωριστή  κατηγορία ανδρών – γυναικών.

Επίσης, οι κολυμβητές ανάλογα με την ηλικία τους, κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

  1. Έως 19 ετών
  2. Από 20-29 ετών
  3. Από 30-39 ετών
  4. Από 40-49 ετών
  5. Από 50-59 ετών
  6. Από 60-69 ετών
  7. Από 70 ετών και άνω

αφισα θαλασσώνιος

Οι συμμετέχοντες κολυμβητές, θα συνοδεύονται από ισάριθμα σκάφη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών Ηρακλείου, εφόσον διατίθενται. Σε κάθε περίπτωση κάθε διαγωνιζόμενος αθλητής σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας θα πρέπει να διαθέτει σκάφος που θα τον συνοδεύει σε όλη τη διαδρομή.

Επίσης, οι Κολυμβητικοί Όμιλοι ή Σύλλογοι – προκειμένου οι αθλητές τους να λάβουν μέρος στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο – πρέπει να διαθέτουν ανάλογο σκάφος για τη συνοδεία τους. Στο σκάφος θα επιβαίνει ο προπονητής τους, ο οποίος θα τους παρακολουθεί και θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά τους.

Το ανώτατο όριο χρόνου διεξαγωγής (διάρκειας) του αγώνα, ορίζεται στις πέντε (5) ώρες, με εκκίνηση 7.30 το πρωί.

Επιπρόσθετα όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να προσκομίσουν έγκαιρα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου – Λιμενική Αστυνομία (ή στο Γραφείο του Συλλόγου Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης & Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον Επιβατηγό Σταθμό του λιμανιού Ηρακλείου από 18:00 έως 19:00 καθημερινά), πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση (από παθολόγο ή καρδιολόγο) στην οποία να αναγράφεται ότι είναι ικανός να λαμβάνει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και να υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση ότι λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δική του ευθύνη.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, παραμονή του αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές και αθλήτριες οφείλουν να παραβρεθούν μαζί με τους κυβερνήτες των συνοδών σκαφών, στα Γραφεία του Συλλόγου Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης & Δωδεκανήσων, προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και να λάβουν γνώση του κανονισμού διεξαγωγής του αγώνα. Όσοι δεν εμφανιστούν ή δεν καταθέσουν έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλείονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση