HomeΚΡΗΤΗΟ Λ. Αυγενάκης για το πάγωμα των έργων ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Ο Λ. Αυγενάκης για το πάγωμα των έργων ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πάγωμα των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Η οκτάμηνη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέφερε καταστροφικές συνέπειες στα μεγάλα έργα υποδομών αλλά και τα μικρότερα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, το κλείσιμο των τραπεζών και η πολιτική της «ευγενικής απραξίας» και της «άγνοιας κινδύνου» του πρ. Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού – Κρητικού Βουλευτή, κ. Γιώργου Σταθάκη οδήγησαν αρχικά σε αναβολές, καθυστερήσεις και αναστολή εργασιών στα δημόσια έργα και εν συνεχεία στο πάγωμά τους, το κλείσιμο των εργοταξίων, τη διακοπή της χρηματοδότησης και τον κίνδυνο απένταξης πολλών έργων.

Οι πιστοποιημένες και ανεξόφλητες εργασίες των έργων του ΕΣΠΑ ξεπερνούν πλέον το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Τα ποσά των 60-90 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που καταβάλλονται το μήνα για πληρωμή έργων ΕΣΠΑ πρακτικά σημαίνει ότι τα ανεξόφλητα χρέη του δημοσίου για τα έργα αυτά, τα οποία καλύπτονται κατά 100% πλέον από την ΕΕ, δεν θα έχουν εξοφληθεί ούτε σε ενάμιση χρόνο από τώρα. Βεβαίως, οι οφειλές αυτές αυξάνονται από τα ελάχιστα έργα που εξακολουθούν να υλοποιούνται.

Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο αφενός έχει καθυστερήσει σημαντικά, αφετέρου αγνοεί παντελώς τις μεγάλες ανάγκες του νησιού σε έργα υποδομών, αφού το ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ δεν περιλαμβάνει ούτε ένα έργο υποδομής στην Κρήτη.

Τι έχουν να πουν επ’ αυτού οι Υπουργοί και οι Κρήτες βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους πολίτες του νησιού μας;

Η αντίληψη περί ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πράξη σημαίνει πάγωμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων, αύξηση της ανεργίας, απώλεια ευρωπαϊκών πόρων, μείωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος λόγω απουσίας κατάλληλων υποδομών και καθυστέρηση των ρυθμών ανάπτυξης με σημαντικές αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Επιπολαιότητα, ερασιτεχνισμός, αναβλητικότητα, υποκρισία, δημιουργική ασάφεια και αντιφατικές πράξεις. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια καινοτόμα -παγκοσμίως- θεώρηση περί ανάπτυξης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση