HomeΚΡΗΤΗΠάτησε Κρήτη ο Μεϊμαράκης – Στο επίκεντρο τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης

Πάτησε Κρήτη ο Μεϊμαράκης – Στο επίκεντρο τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του διήμερης περιοδείας.

11

Ο κ. Μεϊμαράκης έφθασε λίγο μετά τις 11:00 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου  όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα  των VIP και περίμενε τη δική του πτήση για να επιστρέψει στην Αθήνα, έχοντας ολοκληρώσει τη δική του προεκλογική εκστρατεία στη Δυτική Κρήτη (δείτε εδώ).

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μια σύντομη δήλωση:

“Είναι μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση, που βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη, στην Κρήτη, στο Νομό Ηρακλείου. Όπως ξέρετε, η καταγωγή μου είναι από εδώ. Και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή των φίλων μας, οι οποίοι ανεξαρτήτως ποιο κόμμα προτιμούν, μας αγαπούν, είναι φίλοι μας και πιστεύω ότι θα μας προτιμήσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Είναι χαρά μου, επίσης, που συνοδεύομαι από όλους τους Κρήτες βουλευτές, από τους βουλευτές που έχουν δώσει μάχη, εδώ στην Κρήτη, για τις αρχές μας, για τις αξίες μας, για τη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.”.

avgenakis4

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από τους Λ.Αυγενάκη, Γ.Πλακιωτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γ.Κεφαλογιάννη αναχώρησε αμέσως με προορισμό το Λασίθι.

44

 

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι η Νεάπολη. Η υποδοχή που δέχτηκε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν θερμή καθώς τον περίμενε πλήθος κόσμου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και άκουσε τα προβλήματα τους.

IMG_3665

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Λασιθίου αλλά και των παραγωγικών τάξεων.

IMG_3672

Στο πρόγραμμα των επαφών του περιλαμβάνεται επίσης συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη και τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ.Ζερβό ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι « λόγω της προεκλογικής περιόδου, πρέπει να είμαστε πολύ συγκρατημένοι στο τι λέμε. Εσείς γνωρίζετε την κατάσταση και γνωρίζετε αν και ποια μπορούν να επιλυθούν».

Την ίδια ώρα νέες «βολές» κατά του τέως πρωθυπουργού από το Λασίθι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Παρότι είπαμε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή η Βουλή, η ΝΔ και άλλες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη δυνατή για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με δικό μας πολιτικό κόστος», και πρόσθεσε, «Για πρώτη φορά πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο κοινοβούλιο και θα μπορούσε να αναδειχθεί ως εθνικός ηγέτης και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης και σύνθεσης και ανάπτυξης της χώρας».«Αντ΄αυτού, προτίμησε να μπούμε πάλι σε μια εκλογική περιπέτεια, που μπορεί να δημιουργεί εντάσεις, διχασμούς, πάντως, σίγουρα ανακόπτει την πορεία που είχαμε χαράξει», ανέφερε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει το απόγευμα στο Ηράκλειο όπου έχει προγραμματιστεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του στο ξενοδοχείο «Αστόρια» στις 19:30. Ο κ. Μεϊμαράκης θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο και αύριο το πρωί πριν να αναχωρήσει για τη δυτική Κρήτης θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του νομού Ηρακλείου. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση