HomeΚΡΗΤΗΑλλαγές στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης – Κρίσιμη σύγκλητος την Πέμπτη

Αλλαγές στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης – Κρίσιμη σύγκλητος την Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές αλλαγές στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης φέρνει η έναρξη του νέα ακαδημαϊκού έτους, καθώς στις 31 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η θητεία της πρυτανείας υπό τον Ευριπίδη Στεφάνου, σε ένα σχήμα που αποτελούνταν από το Βασίλη Καρδάση και την Ελένη Παπαδάκη.

Ήδη ο Βασίλης Καρδάσης υπέβαλε την παραίτησή του καθώς όπως είναι γνωστό με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, πριν από τη διάλυση της βουλής για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ορίστηκε πρόεδρος στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όσον αφορά τον αριθμό του φοιτητικού δυναμικού.

Από την άλλη, είχε ήδη γίνει γνωστό στην πανεπιστημιακή κοινότητα ότι ο επικεφαλής της πρυτανικής αρχής Ευριπίδης Στεφάνου δεν είχε πρόθεση να παρατείνει τη θητεία του πέραν της 31ης Αυγούστου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν είχαν προκηρυχθεί πρυτανικές εκλογές, η σημερινή ημέρα θα ήταν και τυπικά η δεύτερη της θητείας της νέας αιρετής πρυτανικής αρχής. Ωστόσο, οι όποιες διαδικασίες στα ΑΕΙ που μένουν «ακέφαλα», λόγω εκλογών παγώνουν και παραπέμπονται στις καλένδες, με τους περισσότερους πρυτάνεις να παρατείνουν τη θητεία τους για μερικούς μήνες ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το σώμα θα πρέπει να επιλέξει τον αντικαταστάτη του κ. Στεφάνου στο «τιμόνι» του ιδρύματος, μέχρι να γίνουν οι πρυτανικές εκλογές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σημερινός πρύτανης θα παραμείνει στη θέση του το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε η νέα πρυτανική αρχή να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί για να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση του Πανεπιστημίου με απόφαση της Συγκλήτου θα ορίσει και τους αντιπρυτάνεις οι οποίοι θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες της οικονομικής διαχείρισης του ιδρύματος, της φοιτητικής μέριμνας, και των ακαδημαϊκών θεμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση