HomeΚΡΗΤΗΒρέθηκε η άκρη του νήματος στην υπόθεση με τα κλεμμένα κοσμήματα του Ρεθύμνου

Βρέθηκε η άκρη του νήματος στην υπόθεση με τα κλεμμένα κοσμήματα του Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη σύλληψη ενός 53χρονου στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την περίεργη υπόθεση με τα κλεμμένα κοσμήματα , τα οποία εντοπίστηκαν … τυχαία στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του ιδιοκτήτη τους στο Ρέθυμνο, σε προθήκη χρυσοχοείου της πόλης (δείτε εδώ).

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στις 26 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας έναν 53χρονο έμπορο κοσμημάτων με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης κλεμμένων κοσμημάτων καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πρόκειται για τον προμηθευτή κοσμημάτων που είχε «τροφοδοτήσει» τον 36χρονο επιχειρηματία στο Ρέθυμνο με το κλεμμένο εμπόρευμα από τον 47χρονου Αθηναίο κοσμηματοπώλη, ο οποίος με μεγάλη του έκπληξη κατά τη διάρκεια των διακοπών του στις 21 Αυγούστου είδε στο κατάστημα του 36χρονου  στο Ρέθυμνο, να διατίθεται προς πώληση μέρος των τιμαλφών που είχαν κλαπεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 από το αυτοκίνητό του στην Αθήνα. Το θύμα της κλοπής, μετά και από την εξέλιξη αυτή, κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 36χρονος Ρεθυμνιώτης χρυσοχόος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

kosmimata1

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 53χρονος προμηθευτής είχε παραδώσει προς πώληση στο κοσμηματοπωλείο του Ρεθύμνου τα κλεμμένα κοσμήματα του 47χρονου επιχειρηματία.

Από έρευνες τόσο στο σπίτι, όσο και στην επιχείρηση του 53χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, τα οποία αναγνωρίσθηκαν από τον 47χρονο παθόντα, ως μέρος των κοσμημάτων που του είχαν αφαιρεθεί τον Οκτώβριο του 2014.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 42,2 γραμμαρίων.

Ο 53χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση