HomeΚΡΗΤΗTo πλοίο ήταν φορτωμένο με… όπλα – Μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών αρχών

To πλοίο ήταν φορτωμένο με… όπλα – Μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φορτωμένο με… όπλα ήταν ένα πλοίο που εντοποπίστηκε από τις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας να κινείται ανοιχτά της νότιας Κρήτης.

Το φορτηγό πλοίο «HADDAD 1» με σημαία Βολιβίας, είναι περίπου 60 μέτρων με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι μεταφέρει μεγάλο φορτίο παράνομων όπλων.

Το πλοίο εντοπίστηκε από τις αρχές της Ιεράπετρας,μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ακινητοποίησής του.

Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον όρμο της Ιεράπετρας για έλεγχο. Στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλο πλωτό μέσο του Λ.Σ. από τον Πειραιά και το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

Νωρίς το μεσημέρι λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή του κλιμακίου της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.

Το πλήρωμα έχει ήδη συλληφθεί ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει μέχρι αύριο το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου θα γίνει έλεγχος και θα ανοιχτούν τα containers για να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιέχουν.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, φημολογείται ότι τα κοντέινερ που περιέχονται στο πλοίο είναι γεμάτα από όπλα που προορίζονταν για τους τζιχαντιστές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση