HomeΚΡΗΤΗΑσφαλείς για τους λουόμενους οι θάλασσες – Αρνητικά τα αποτελέσματα των ελέγχων

Ασφαλείς για τους λουόμενους οι θάλασσες – Αρνητικά τα αποτελέσματα των ελέγχων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιφέρεια, λιμεναρχεία και ΕΛΚΕΘΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αφορμή αποτέλεσαν οι σκούρες κηλίδες αφρού στην θάλασσα που παρατηρήθηκαν σε κάποιες περιοχές του νησιού.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντός Νικος Καλογερης, ανέφερε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο επέμβασης σε περιπτώσεις που παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Οι υπηρεσίας Υγείας τόνισαν ότι κατά τις μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και αφορούν την ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων απο παθογόνο μικροβιακό φορτίο, τα δείγματα είναι αρνητικά, οπότε δεν υφίσταται κίνδυνος για τους λουόμενους και την δημόσια υγεία.

Με σκοπό την διερεύνηση του φαινομένου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμά οργανωμένης δειγματοληψίας και αναλύσεων στις περιοχές που εμφανίζονται οι κηλίδες.

Παράλληλα θα ενισχυθεί και ο έλεγχος με επιτόπιες επιθεωρήσεις, για την πάταξη της όποιας παραβατικότητας εντοπισθεί στην χερσαία και θαλάσσια ζώνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση