HomeΚΡΗΤΗΣτη Λαϊκή Ενότητα και ο Δερμιτζάκης

Στη Λαϊκή Ενότητα και ο Δερμιτζάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εντάσσεται ο βουλευτής Λασιθίου Κώστας Δερμιτζάκης, ο οποίος είχε αρνηθεί να ψηφίσει το μνημόνιο (προτίμησε το ΠΑΡΩΝ), αλλά δεν είχε μέχρι τώρα αποσαφηνίσει τις ακριβείς προθέσεις του για τη συνέχεια.

Σε δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει ο λαός στη γωνία η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας της Λαϊκής Ενότητας, ενός αντιμνημονιακού Πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο. Συμμετέχω με ενθουσιασμό και στρατεύομαι σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές».

Να σημειωθεί ότι από τους 32 που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο, οι 25 πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα, όπως αναμένεται να πάνε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Νάντια Βαλαβάνη. Απομένει να κάνουν την επιλογή τους οι τρεις βουλευτές της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (του Ρούντι Ρινάλντι) Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Κοδέλλας και Ελένη Σωτηρίου (τους έχει απευθύνει πρόσκληση ο κ. Λαφαζάνης). Ο 31ος είναι ο Κώστας Ζαχαριάς της Αρκαδίας (και της κίνησης των 53), που έχει κατ’ αρχάς δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, ενώ ο 32ος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, που ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτές τις «θλιβερές εκλογές» – υπάρχει και η οπτική ότι δεν τον θέλει κανένας.

Από τους 11 που είχαν ψηφίσει ΠΑΡΩΝ:

Ο Κώστας Δερμιτζάκης δηλώνει Λαϊκή Ενότητα, η Ηρώ Διώτη και η Μαρία Κανελλοπούλου, δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιες σε αυτές τις εκλογές, ενώ για τον Αλέξη Μητρόπουλο φαίνεται να επικρατεί στην Κουμουνδούρου η άποψη να μην είναι στα ψηφοδέλτια – μάλλον αρνητική διάθεση για συνεργασία μαζί του έχουν και στη Λαϊκή Ενότητα.

«Κομμένη» από την Κουμουνδούρου φέρεται και η Βασιλική Λέβα της Φθιώτιδας, ενώ την επιλογή της αποχώρησης εξετάζει η Δανάη Τζήκα της Μαγνησίας, αν και δέχεται προτάσεις από τη Λαϊκή Ενότητα για συνεργασία.

Άγνωστο είναι ακόμη τι θα γίνει με την Βασιλική Κατριβάνου, την Αννέτα Καββαδία, τον Χρήστο Καραγιαννίδη, τον Νίκο Μιχαλάκη και τον Φάνη Κουρεμπέ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση