HomeΚΡΗΤΗΈνα βήμα πριν την κατάρρευση οι Δήμοι

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση οι Δήμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εκλογές παρατείνουν την οικονομική αβεβαιότητα ακόμα και στους υγιείς Δήμους, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις νέες φορολογικές υποχρεώσεις.

Οι υποσχέσεις ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα εξεταστούν σε νέα βάση έχουν παγώσει καθώς την ευθύνη θα επωμιστεί η νέα Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί.

Ωστόσο οι οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς το Κράτος τρέχουν.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης αναφέρει ότι δεν θα υπάρχει δήμος ο οποίος στο τέλος του χρόνου θα μπορεί να κλείσει τον προϋπολογισμό του χωρίς να αναγκαστεί να κάνει αιματηρές περικοπές σε βασικούς τομείς της λειτουργίας του.

Ο φόρος εισοδήματος στον Δήμο Ρεθύμνου άγγιξε τις 273.000 ευρώ,  στο Δήμο Ηρακλείου τις 110.000 ευρώ ενώ στο Δήμο Μαλεβιζίου τις 49.412 ευρώ.

Όπως τονίζουν οι Δήμαρχοι της Κρήτης τα έσοδα είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα έξοδα ενώ για πρώτη χρονιά φέτος ήρθε και ο φόρος εισοδήματος. Εκτός όμως απο αυτόν οι δήμοι καλούνται να πληρώσουν και για την ακίνητη περιουσία τους ενώ κάποια έσοδα, όπως η φορολόγηση των ζύθων,  που πήγαιναν υπέρ των δήμων πλέον πάνε στο Δημόσιο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση