HomeΚΡΗΤΗΔωρεάν θεματικά εργαστήρια για εργοδότες

Δωρεάν θεματικά εργαστήρια για εργοδότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ενδιαφέροντα θέματα θα παρουσιαστούν σε επιχειρηματίες του νομού Ηρακλείου στο πλαίσιο της Εργοδοτικής Συμβουλευτικής της Πράξης «Τοπική Συνεργασία για την Κοινωνική Ενσωμάτωση», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνικός Ιστός».

Τα Θεματικά Εργαστήρια που διοργανώνονται από Μεσογειακό Εκπαιδευτικό Σύστημα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στην αίθουσα Α του ΚΕΚ ΑΝΕΛΙΞΙΣ (Λ.62 Μαρτύρων 150), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • 9πμ-12μ: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»
  • 12μ-3μμ: «Καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση ευπαθών ομάδων- Ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόληση τους».

Εισηγήτρια θα είναι το στέλεχος του ΜΕΚ Λουίζα Ζυμάρη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν σχετικά εγχειρίδια.

Στη διάρκεια του πρώτου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν γενικά για τον ορισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και θα εξηγήσουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στις επιχειρήσεις. Επίσης, θ’ αναλυθεί η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που πρέπει να εφαρμόσουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση καλών και κακών παραδειγμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα διεθνή πρότυπα που μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στο δεύτερο σεμινάριο, θα γίνει ενημέρωση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και την απασχόλησή τους. Στις ευπαθείς ομάδες εντάσσονται οι μετανάστες, τα ΑμΕΑ, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, μακροχρόνια άνεργοι, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια κλπ.

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση των διακρίσεων των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης εξακολουθεί να υφίσταται αποκλεισμός ενός μεγάλου ποσοστού εν δυνάμει εργατικού δυναμικού. Οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες και ο ανταγωνισμός εντονότερος. Αυτό δυσχεραίνει το έργο της ένταξης του ευάλωτου πληθυσμού στην εργασία. Ένα μεγάλο βήμα γίνεται με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση