HomeΚΡΗΤΗ«Αστακός» το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο 24χρονος – Βίντεο που καταγράφει την απόπειρα δολοφονίας

«Αστακός» το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο 24χρονος – Βίντεο που καταγράφει την απόπειρα δολοφονίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο 24χρονος που δέχθηκε πυρά τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον 25χρονο ο οποίος φαίνεται ότι ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και περιφρουρεί το δωμάτιο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται ο 24χρονος ενώ την ίδια ώρα με αυξημένα αστυνομικά μέτρα φρουρείται και ο 25χρονος δράστης ο οποίος κρατείται για ν’ απολογηθεί.

Καρέ – καρέ η στιγμή της δολοφονίας

Από χθες έχει δοθεί στην δημοσιότητα από το zarpanews ένα βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ την στιγμή της απόπειρας δολοφονίας κατά του 24χρονου από τον 25χρονο.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο 25χρονος μπαίνει μέσα στην καφετέρια πυροβολεί τον 24χρονο και φεύγει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Την ίδια ώρα οι θαμώνες της καφετέριας αναστατώνονται με τους μισούς να σπεύδουν στον 24χρονο και τους άλλους μισούς να φεύγουν άρον – άρον από το μαγαζί.

Την Τετάρτη απολογείται ο 25χρονος

48 ώρες προθεσμία για ν’ απολογηθεί ζήτησε και πήρε χθες ο 25χρονος που φαίνεται να ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον 24χρονο μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο καφετέρια στα Χανιά (δείτε εδώ).

Ο 25χρονος χθες βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη. Ωστόσο, η ώρα που θα οδηγηθεί στα δικαστήρια των Χανίων δεν έχει γίνει γνωστή, και ούτε πρόκειται, καθώς οι αρχές φοβούνται μην υπάρξουν επεισόδια ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Το χρονικό

Ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν ο 24χρονος βρισκόταν σε καφετέρια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και διασκέδαζε με φίλους του.

Τότε, ανοίγει η πόρτα της καφετέριας και μπαίνει μέσα ο 25χρονος. Βλέπει τον 24χρονο και βγάζει το 22άρι όπλο του και πυροβολεί εναντίον του πέντε φορές.

Ο 24χρονος δέχθηκε τέσσερις σφαίρες, στο κεφάλι, στον θώρακα και στο πόδι.

Ο 25χρονος μετά το αιματηρό επεισόδιο μπήκε στο αυτοκίνητό του και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία η οποία έκανε μία πρώτη αυτοψία στον χώρο και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Λίγη ώρα αργότερα, τον εντόπισε και τον συνέλαβε οδηγώντας τον στα κρατητήρια.

Η… βεντέτα

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 25χρονο να αποπειραθεί να σκοτώσει τον 24χρονο βρίσκονται σε μία ιστορία που εκτυλίχθηκε στα Χανιά πριν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βεντέτα ξεκίνησε το 2011 ανάμεσα στην οικογένεια του 25χρονου και την οικογένεια του 24χρονου.

Τότε εξαιτίας μίας διαφωνίας που είχαν οι δύο γιοι των οικογενειών, οι πατεράδες ήρθαν σε έντονη λογομαχία. Τα αίματα δεν άργησαν ν’ ανάψουν με αποτέλεσμα να μιλήσουν τα… όπλα.

Ο 53χρονος τότε πατέρας του 24χρονου πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο πατέρα του 25χρονου.

Λίγα χρόνια αργότερα, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου το οποίο και καταδίκασε τον πατέρα του 24χρονου σε 11 χρόνια φυλάκισης.

Μάχη για την ζωή του δίνει ο 24χρονος

Την ίδια ώρα ο 24χρονος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων.

Τα ξημερώματα εισήχθη εσπευσμένα για χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η υγεία του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

«Ήδη έχει γίνει το πρώτο χειρουργείο όπου αφαιρέθηκε η πρώτη σφαίρα που ήταν στο κεφάλι του ασθενούς. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου και όταν η κατάστασή του σταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερο τότε θα γίνει και το δεύτερο χειρουργείο ώστε ν’ αφαιρεθεί η δεύτερη σφαίρα που βρίσκεται στο λαιμό του ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24χρονος δέχθηκε τέσσερις σφαίρες με τις δύο να έχουν προκαλέσει ζημιά. Η σφαίρα που βρίσκεται στο λαιμό δεν έχει επηρεάσει κάποιο ζωτικό όργανο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιάννης Μανούσακας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση