HomeΚΡΗΤΗΚαταδίκη για τον ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ για την… χαρτογράφηση του λιμανιού

Καταδίκη για τον ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ για την… χαρτογράφηση του λιμανιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήταν απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελές Πλημμελειοδικείου Λασιθίου που επέβαλε σήμερα στον 68χρονο διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ και στο γιο του που συνελήφθησαν την Τρίτη όταν έκαναν χαρτογράφηση του λιμανιού στην Ιεράπετρα (δείτε εδώ).

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή κρίνοντάς τους ένοχους για τις πράξεις της απείθειας και της εξύβρισης, ενώ τους αθώωσε για την κατηγορία της αντίστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο 68χρονος όσο και ο γιος του άσκησαν έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο 68χρονος μαζί με το γιο του πήγαν στην Ιεράπετρα για να χαρτογραφήσει το λιμάνι της περιοχής – στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει το ΕΛΚΕΘΕ.

Κατά την διάρκεια της εργασίας του ερευνητή εμφανίζεται κλιμάκιο του λιμενικού που ξεκίνησαν έλεγχο για τον λόγο της παρουσίας του στο χώρο.

Ο ερευνητής προσπάθησε να εξηγήσει στους άνδρες του λιμενικού τους λόγους που προχωρά στην φωτογράφηση και χαρτογράφηση της περιοχής με τις αρχές να μην πείθονται λέγοντας – σύμφωνα με δημοσίευμα – ότι δεν έχουν ενημέρωση γι’ αυτή τη χαρτογράφηση κι ότι τα χαρτιά του προγράμματος που τους έδειξε ο ερευνητής να μην επαρκούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση