HomeΚΡΗΤΗ17 χασισοφυτείες εντόπισε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. – Ξερίζωσε πάνω από 1.750 χασισόδεντρα

17 χασισοφυτείες εντόπισε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. – Ξερίζωσε πάνω από 1.750 χασισόδεντρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

17 συνολικά χασισοφυτείες εντόπισε μέσα σε δύο μέρες η τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ήταν κρυμμένες σε διάφορες αγροτικές περιοχές του δήμου Μυλοποτάμου. Μάλιστα, οι άνδρες της αστυνομίας ξερίζωσαν συνολικά 1.751 δενδρύλλια κάνναβης ενώ παράλληλα συνέλαβαν έναν 32χρονο ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μία από τις 17 φυτείες.

DSCF4938 DSCF4935

Η αστυνομική επιχείρηση

Μετά από μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η τοπική ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει 17 συνολικά φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Οι φυτείες βρίσκονται σε αγροτικές και ορεινές περιοχές του δήμου Μυλοποτάμου.

DSCF4934 DSCF4928

Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε 17 διαφορετικές αγροτικές και ορεινές τοποθεσίες του Δήμου Μυλοποτάμου,  σε ειδικά διαμορφωμένους  χώρους, όπου καλλιεργούντο επιμελώς 1.751 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

DSCF4925 DSCF4921

Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, προέκυψε ότι 32χρονος ημεδαπός καλλιεργούσε μία από τις ανωτέρω φυτείες, που εντοπίστηκαν και συνελήφθη.

DSCF4918 DSCF4915

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

DSCF4689 DSC04384

Διαφήμιση
Διαφήμιση