HomeΚΡΗΤΗΤο Google Trekker στο Δήμο Χερσονήσου

Το Google Trekker στο Δήμο Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες το Google Trekker βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου, το οποίο πρέπει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιείται από δήμο στην Ελλάδα. Η παραπάνω δράση ολοκληρώνεται μετά από πολύμηνες προσπάθειες του αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Ευθύμη Μουντράκη και του ειδικού συμβούλου Τουρισμού κ. Μηνά Λιαπάκη και θα παραμείνει στο Δήμο Χερσονήσου για δύο ακόμα μήνες περίπου, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρτογράφησης των ορειβατικών διαδρομών, των παραλιών, των μονοπατιών, των πεζοδρόμων των χωριών και σε οποιαδήποτε τοποθεσία το όχημα του Google Street View δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Το Google Trekker αποτελεί μια φορητή συσκευή που ζυγίζει περίπου 18 κιλά, έχει το μέγεθος ενός μεγάλου σακιδίου πεζοπορίας και φοριέται από το χειριστή του. Καθώς αυτός περιηγείται, δεκαπέντε (15) διαδοχικές κάμερες συλλέγουν αυτόματα εικόνες κάθε 2,5 δευτερόλεπτα με μικρή επικάλυψη. Οι φωτογραφίες αυτές συρράπτονται σε μια ενιαία εικόνα 360 μοιρών και με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι πανοραμικές εικόνες 360ο στους Χάρτες Google (Google Maps).

Το Google Street View επιτρέπει σε κάθε ταξιδιωτικό προορισμό να προβάλλει τα μοναδικά του μέρη μέσα από φωτογραφικές λήψεις 360ο κορυφαίας ποιότητας. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά, καθώς καθημερινά επισκέπτονται το Google Street View εκατομμύρια χρήστες που είτε θέλουν να περιηγηθούν εικονικά σε γνώριμα μέρη είτε να εξερευνήσουν νέες τοποθεσίες.
Η χρήση του Google Trekker θα δώσει την δυνατότητα στο Δήμο Χερσονήσου να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχές σε ένα κοινό περίπου 70 εκατομμυρίων, χρηστών των Google Maps προσελκύοντας κατά αυτόν τον τρόπο μελλοντικούς ταξιδιώτες. Επίσης, θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προώθησης οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Η δυνατότητα της εικονικής περιήγησης δε βελτιώνει μόνο την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο της τουριστικής βιομηχανίας για την ανάδειξη τον όμορφων τοπίων που ο κάθε προορισμός διαθέτει σε ένα παγκόσμιο κοινό.
Ήδη έχουν φωτογραφηθεί οι παραλίες του Δήμου Χερσονήσου από τη θάλασσα προς τη στεριά με λήψεις που έγιναν μέσα από σκάφος με τη βοήθεια του ΕΛΚΕΘΕ.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το Google Trekker ξεκίνησε να χρησιμοποιείται το 2012 και μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε απίστευτα και μαγευτικά θαύματα της φύσης και τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως το Γκραν Κάνυον, το Ταζ Μαχάλ, το Άνγκορ βατ, τις Νήσους Γκαλάπαγκος, ακόμα και στα μονοπάτια στη Βενετία.

trekker1Trekker2

Διαφήμιση
Διαφήμιση