HomeΚΡΗΤΗΈνα λαμπρό ημερολόγιο με έργα κρητικής τέχνης!

Ένα λαμπρό ημερολόγιο με έργα κρητικής τέχνης!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ νωρίς, πριν ακόμη τελειώσει το καλοκαίρι, κυκλοφόρησε το πρώτο ημερολόγιο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»!

Πρόκειται για ένα 16φυλλο ημεροδείκτη τοίχου του έτους 2016, διαστάσεων 24 Χ 35 εκατοστών, με εκθέματα του μουσείου, κυρίως εικόνες -αντιπροσωπευτικά δείγματα της Κρητικής Σχολής.

Έχουν επιλεγεί λεπτομέρειες από έργα που καλύπτουν μια λαμπρή περίοδο της κρητικής αγιογραφίας (14ος – 17ος αιώνας), ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται εικόνες κορυφαίων εκπροσώπων της κρητικής τέχνης, όπως ο Άγγελος Ακοτάντος και ο Μιχαήλ Δαμασκηνός. Εκτός από τις εικόνες περιλαμβάνεται και ένα θαυμάσιο δείγμα κεντητών αρχιερατικών επιμανικίων του 1858 με την παράσταση του Ευαγγελισμού.

HMEROLOGIO AGIA AIKATERINH (2A)-page-004

Με το πρώτο αυτό συλλεκτικό ημερολόγιο, και τις υπέροχες κάρτες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, το μουσείο φροντίζει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στην τέχνη που αναπτύχθηκε στην Κρήτη κατά τους τελευταίους αιώνες της Ενετοκρατίας προσφέροντας εξαιρετικές αναπαραγωγές υψηλής ποιότητας και άριστης εκτύπωσης.

Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Το ημερολόγιο διατίθεται από το εκθετήριο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης που στεγάζεται στο καθολικό της παλαιάς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση