HomeΚΡΗΤΗΟ Λ. Αυγενάκης για το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κρήτης

Ο Λ. Αυγενάκης για το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Λ. Αυγενάκη έκανε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κρήτης στις 15 Αυγούστου:

«Το Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 για 13 και πλέον ώρες, έπεσε «μαύρο» στους εννέα κρητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με την ΕΡΤ να αδιαφορεί προκλητικά να συνεργαστεί με την DIGEA και τον ΟΤΕ για την επισκευή στο κέντρο εκπομπής στη Ρογδιά Ηρακλείου.

Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την διαρκή και απρόσκοπτη εκπομπή των σταθμών και να δείχνουν την ίδια ευθιξία η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Αν/της Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, όπως είχε δείξει μετά την πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που είχε σημειωθεί το πρωί της Τρίτης, 28 Απριλίου 2015 και είχε ζητήσει επιμόνως τις παραιτήσεις των μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων χωρίς και τότε να εντοπίσει τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Πληροφορούμαστε δε, ότι τελευταία, τα περιστατικά διακοπών εκπομπών σημάτων σε ολόκληρη την περιφέρεια για τους περιφερειακούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι συνεχή και πολλαπλά. Εγείρεται δε θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων και η Κυβέρνηση οφείλει να ερευνήσει τις συνθήκες και τους λόγους εκδήλωσης τέτοιων τριτοκοσμικού τύπου φαινομένων.

Ελπίζουμε δε, τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος να μην είναι μια ακόμη «σκοτεινή μεθόδευση» της Κυβέρνησης στα πλαίσια της χαλιναγώγησης των περιφερειακών τηλεοπτικών ΜΜΕ.

Οφείλει δε να απαντήσει:

– Ποιος ευθύνεται για την περίπτωση της Κρήτης, αλλά και τα περιστατικά διακοπής του σήματος στα υπόλοιπα περιφερειακά τηλεοπτικά ΜΜΕ της χώρας και τι θα πράξει για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα;

– Για ποιους λόγους δεν αποκαταστάθηκε αμέσως  η βλάβη του κέντρουεκπομπής Ρογδιάς Ηρακλείου  από τον οποιοδήποτε υπεύθυνο και τι συνέπειες μπορεί να έχει έναντι των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και της Κρητικής κοινωνίας;

– Ποιος ευθύνεται για τα «τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος»; Θα δείξει η Κυβέρνηση την ίδια ευθιξία για το περιστατικό ή τον ενδιαφέρον της αφορά μόνο στην εκπομπή τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας;

– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση για τη διασφάλιση της διαρκούς εκπομπής των σημάτων των σταθμών στην Ελληνική Περιφέρεια;

Για το ανωτέρω ζήτημα ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Λ. Αυγενάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση