HomeΚΡΗΤΗΈρχεται «φοροκαταιγίδα» απο Σεπτέμβρη

Έρχεται «φοροκαταιγίδα» απο Σεπτέμβρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρύς προβλέπεται ο χειμώνας για φορολογούμενους και νοικοκυριά, καθώς από Σεπτέμβρη θα κληθούν να πληρώσουν το… μάρμαρο του τρίτου μνημονίου.
Αυξημένοι φόροι, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών αλλά και εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ περιμένουν τους φορολογούμενους, που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Το πρώτο ραντεβού των πολιτών με τα γκισέ των τραπεζών έρχεται στις 31 Αυγούστου όπου οι φορολογούμενοι θα κλιθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, με τις καταθέσεις των φορολογικών δηλώσεων να συνεχίζονται μέχρι και τις 26 Αυγούστου.

» Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο χειμώνας που έρχεται είναι καυτός όσον αφορά την φορολογία των επιχειρήσεων» αναφέρει, ο Μανώλης Σφυρής, μέλος του προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕΕ, ενώ παράλληλα τονίζει ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος θα έρθει ως το τέλος Σεπτέμβρη και η τρίτη στο τέλος του Νοέμβρη.
«Σκυτάλη» παίρνουν τα τέλη κυκλοφορίας ως της 31 Δεκεμβρίου, ενώ δεν πρέπει να ξεχαστεί και ο ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να καταβληθεί σε πέντε δόσεις.

«Ψυχρολουσία» περιμένει και όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, καθώς οι συντελεστές έχουν αυξηθεί και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2015.

Φυσικά η φοροκαταιγίδα θα πλήξει ειδικότερα και συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματικών, όπως οι αγρότες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού της φορολόγησής τους.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση