HomeΚΡΗΤΗΥπόθεση Noratlas: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ανασκαφής στη Λευκωσία για τις σορούς των Κρητών καταδρομέων

Υπόθεση Noratlas: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ανασκαφής στη Λευκωσία για τις σορούς των Κρητών καταδρομέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δεύτερη φάση των εκσκαφών για εντοπισμό του αεροσκάφους  «Νοράτλας» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης με τις εργασίες προετοιμασίας, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, τονίζοντας ότι «στόχος και ευχή είναι πέραν από την άτρακτο να βρούμε και λείψανα πεσόντων» καταδρομέων που ήρθαν στη Κύπρο από τη Κρήτη το 1974.

Όπως ανέφερε, η γεωφυσική μελέτη που έγινε δείχνει ότι επιστημονικά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο τόσο για τα συντρίμμια όσο και την άτρακτο του αεροσκάφους. Αυτό είναι σημαντικό, σημείωσε, ευχόμενος όλα να πάνε καλά και επισημαίνοντας τη σημασία που δίνουν στην ασφάλεια των εργασιών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι για κάθε 30 εκατοστά εκσκαφών θα γίνεται και σάρωση του εδάφους.

«Οι επιστήμονες από το εξωτερικό βρίσκονται όλοι στην Κύπρο και χθες είχαν συνάντηση με την δική μας ομάδα για συντονισμό και σχεδιασμό της δεύτερης φάσης», πρόσθεσε ο κ. Φωτίου, τονίζοντας ότι ο αρχικός σχεδιασμός προνοεί όπως η δεύτερη φάση ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου.

Ωστόσο, όπως είπε, επειδή πρόκειται για μεγάλη ανασκαφή, κανείς δεν ξέρει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν. Το καλό, ανέφερε, είναι ότι όλη η ομάδα βρίσκεται στην Κύπρο, υπάρχει κοινός σχεδιασμός και εξειδικευμένοι επιστήμονες σε τέτοιου είδους ανασκαφές.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση