HomeΚΡΗΤΗ«Πράσινο φως» για την υπογραφή συμβάσεων και τα αγροτικά έργα σε Αυγενική και Τέμενος

«Πράσινο φως» για την υπογραφή συμβάσεων και τα αγροτικά έργα σε Αυγενική και Τέμενος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομής που θα ωφελήσουν τον αγροτικό τομέα της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου άναψε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για τη β΄ φάση του αρδευτικού Αυγενικής με ύψος σύμβασης 295.815 ευρώ, που προβλέπει την αξιοποίηση δύο αρδευτικών γεωτρήσεων, με την τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων και την κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 572 κυβικών.

Το δεύτερο έργο, « Δίκτυα Διανομής δεξαμενής Δ4 Αρδευτικού έργου Δ.Ε. Τεμένους, Δήμου Ηρακλείου» ύψους 244.827,45 ευρώ αφορά στα δίκτυα διανομής του αρδευτικού της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν αγωγοί διανομής του νερού συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων για την άρδευση της περιοχής τόσο από τη δεξαμενή Δ4, όσο και από την τριτοβάθμια επεξεργασία των αποβλήτων του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου. Επίσης θα τοποθετηθούν 80 κολεκτέρ διανομής.

Και τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»

Ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Χάρης Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή , καθώς με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν με τους ανάδοχους των έργων αυτών (Γάμα Σίγμα Κατασκευαστική ΑΤΕ και Αφοί Παπουτσάκη Αναπτυξιακή Τεχνική Ε.Ε)  που προέκυψαν μετά από τον προβλεπόμενο  Διαγωνισμό θα υλοποιηθούν δύο πολύ σημαντικές υποδομές που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική  ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Ηρακλείου και θα αυξήσουν την αγροτική παραγωγή.

ΦΩΤΟ αρχείου

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση