HomeΚΡΗΤΗΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που καταγγέλλουν εργοδοτική τρομοκρατία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που καταγγέλλουν εργοδοτική τρομοκρατία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης να συμμετάσχουν μαζικά αύριο το πρωί, στις 10:30 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου απευθύνει το Σωματείο εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη». Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση οι συνδικαλιστές της ιδιωτικής εκπαίδευσης καταγγέλλουν εργοδοτική τρομοκρατία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του σωματείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» επισημαίνονται τα εξής:

«Καλούμε αύριο Πέμπτη 13 /8 στις 10:30 έξω από το αστυνομικό μέγαρο στην Αλικαρνασσό, σε μαζική παράσταση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Το σωματείο εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων του κλάδου, μελών της διοίκησης του σωματείου, από  την εργοδοσία φροντιστηρίου του Ηρακλείου. Η εργοδοσία μέσω της αστυνομίας προσπάθησε να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και σωματείο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11/8/2015, αστυνομικός από το 1ο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, για να παραβρεθούν ο πρόεδρος και μέλος του ΔΣ την Τετάρτη στις 22.00 το βράδυ, στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, για να κάνουν μια κουβεντούλα!

Αυτές είναι τακτικές άλλων μαύρων εποχών. Την ίδια ώρα που το σωματείο δίνει μάχη για την επαναπρόσληψη συναδέλφου στο συγκεκριμένο φροντιστήριο  και την καταβολή δεδουλευμένων στην ίδια και σε άλλους εργαζόμενους της επιχείρησης, έρχεται η εργοδοσία να δείξει το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση αυτά. Δεν  είναι τυχαίο που συμβαίνουν όλα αυτά την ώρα που περνά το νέο βάρβαρο  μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ώρα που εντείνεται η επίθεση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, ενάντια σε συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχει κατοχυρώσει το εργατικό κίνημα εδώ και δεκαετίες με αίμα! Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι δίχως δικαιώματα.  Η νέα σχολική χρονιά πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους στα απεχθή μέτρα που έρχονται, τα οποία θα τα ζούμε καθημερινά και μέσα στους χώρους εργασίας μας. Το βαρέλι δεν έχει πάτο, κάθε υποχώρηση που ζητάει η εργοδοσία να γίνει από την πλευρά των εργαζόμενων, είτε με επίκληση στο συναίσθημα για να σωθεί η κερδοφορία της επιχείρησης είτε με ωμό εκβιασμό υπό την απειλή της απόλυσης θα τη διαδέχεται μια καινούρια.

Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν στην πράξη αυτό τον εκφοβισμό. Να συσπειρωθούν στο σωματείο τους στην μάχη αυτή που δίνει, να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο στις 19.00 στα Λιοντάρια, ενάντια στο νέο μνημόνιο-λαιμητόμο για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση