HomeΚΡΗΤΗΓ. Σταθάκης: Διαφορετική η δομή του σημερινού μνημονίου

Γ. Σταθάκης: Διαφορετική η δομή του σημερινού μνημονίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δομή του σημερινού μνημονίου είναι διαφορετική, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ έκανε λόγο για δημιουργία πλεονασμάτων με σαφώς ηπιότερη προσαρμογή.

Όπως σημείωσε, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεταστροφή από το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του 2016, το οποίο ωστόσο θα είναι οριακά υφεσιακό έτος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη αναμένεται το 2017.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι στο νέο πρόγραμμα δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ είναι οριακές οι μειώσεις συντάξεων.

«Βάλαμε στο χαρτί το πλαίσιο της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, υπάρχουν δύσκολα μέτρα αλλά με βάση το συγκεκριμένο πλαίσιο επετεύχθη η καλύτερη δυνατή συμφωνία» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την στάση του κ. Λαφαζάνη, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «είμαστε στο ίδιο κόμμα, έχουμε αρκετό χώρο διαλόγου για να αποκαταστήσουμε την όποια διαμάχη στο συγκεκριμένο θέμα».

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι θα ακολουθηθεί χωρίς εμπόδια η προβλεπόμενη διαδικασία στη Βουλή, ενώ όπως ανέφερε, θα πραγματοποιηθεί Eurogroup την Παρασκευή, ενώ έως την επόμενη Τετάρτη η συμφωνία θα περάσει από όσα κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών απαιτείται.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή, τόνισε ότι θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο, τις πρόωρες συντάξεις, καθώς και αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση