HomeΚΡΗΤΗΈπεσε από το μπαλκόνι και προσγειώθηκε στη σκηνή του Φεστιβάλ στο Χουδέτσι

Έπεσε από το μπαλκόνι και προσγειώθηκε στη σκηνή του Φεστιβάλ στο Χουδέτσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – λήξης του 6ου Φεστιβάλ στο Χουδέτσι.

Ένας νεαρός άνδρας, μετά από κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκόολ έπεσε από το μπαλκόνι του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος πάνω στη σκηνή όπου εκείνη την ώρα τραγουδούσε ο Βασίλης Σταυρακάκης, αφήνοντας τους πάντες με… ανοιχτό το στόμα. Ευτυχώς, δεν κινδυνεύει η ζωή του νεαρού άνδρα ωστόσο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας τραύματα στα άκρα του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο cretapost, λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία του Βασίλη Σταυρακάκης ένας άνδρας, εμφανώς μεθυσμένος, ανέβηκε στην σκηνή και έπαιζε με τα όργανα που βρίσκονταν στημένα.

Οι οργανωτές του φεστιβάλ τον απομάκρυναν από τον χώρο με ασφάλεια κι έτσι η συναυλία ξεκίνησε.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται ότι είχε ανέβει στο μπαλκόνι του Μουσικού Εργαστηρίου για να βλέπει καλύτερα την συναυλία και εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Αμέσως οι οργανωτές του φεστιβάλ έσπευσαν στο σημείο για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες – με την συνδρομή μελών του Ερυθρού Σταυρού – ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας χαίρει άκρας υγείας και φέρει απλώς τραύματα στα άκρα του.

Τι λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ατυχές συμβάν εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το 6ο HOUDETSI FESTIVAL ολοκληρώθηκε χθες με τρόπο που δε μας αφήνει να χαρούμε ένα πραγματικά εξαιρετικό Μουσικό τετραήμερο. Για την ακρίβεια, δεν ολοκληρώθηκε.

Αιτία, μια αδιανόητη ενέργεια που έλαβε χώρα στον  κήπο του  Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» κατά τη διάρκεια της κεντρικής συναυλίας για την αυλαία του Φεστιβάλ. Η  εκούσια πτώση ενός επισκέπτη από το μπαλκόνι του κτιρίου μετά την αιφνιδιαστική του είσοδο στον αποκλειστικό χώρο των Μουσικών μας, ευτυχώς δεν είχε σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο. Ενημερωθήκαμε άμεσα για την κατάσταση της υγείας του η οποία δεν εμπνέει καμία ανησυχία και συνεργαστήκαμε με τις αρμόδιες αρχές για την ακριβή αναφορά του περιστατικού.

Ευχαριστούμε τον Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ για τις άμεσες ενέργειές τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού ασφαλείας που είχε καθοριστεί. Επίσης όλους τους εθελοντές μας για την οργάνωση της διαδικασίας μεταφοράς του αλλά και τους επισκέπτες για τη ψύχραιμη στάση τους.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αναπροσαρμόζει αυτονόητα τους κανόνες διεξαγωγής του HOUDETSI FESTIVAL  και θα αντιμετωπιστεί με την ανάλογη βαρύτητα από όλους τους φορείς που το διοργανώνουν.

Οι Μουσικοί και το κοινό μας έχουν πλήρη εικόνα της πολύ άσχημης εμπειρίας που ζήσαμε όλοι, είμαστε σίγουροι όμως ότι έχουν και  απόλυτη συναίσθηση της ανάγκης να προστατευτεί η κοινωνική υπόσταση ενός νέου ανθρώπου που για τους δικούς  του λόγους αποφάσισε να προβεί σε αυτή την –από κάθε άποψη- απαράδεκτη ενέργεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση