HomeΚΡΗΤΗΔιευκολύνσεις σε επαγγελματίες που επλήγησαν από την υπερχείλιση του Δρακουλιάρη

Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες που επλήγησαν από την υπερχείλιση του Δρακουλιάρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα αιτήματα της ΟΕΒΕΝΗ που υπέβαλε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στη Βουλή, για διευκολύνσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες του Ηρακλείου που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Μαλάδων, Φοινικάς – Τρεις Βαγιές, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Δρακουλιάρη, το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου 2015, απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο: «Το Υπουργείο ενεργώντας άμεσα, ύστερα από το αρ. πρωτ. 5206/19.01.2015 έγγραφο του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε στην έκδοση της με ΑΔΑ:7ΕΒΩΛ-Χ7Ω Υπουργικής Απόφασης, καταβολής συνολικού ύψους €70.432,80, για τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των πληγέντων πολιτών».

Αναφορικά με το αίτημα επαγγελματιών ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για διευκολύνσεις στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σε περιοχές του Ν. Ηρακλείου που επλήγησαν από τις πλημμύρες αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 2556/1997 και την Υ.Α. Φ14/οικ.333/6-3-1998 για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, προβλέπονται οι εξής διευκολύνσεις σε ότι αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς:

  1. Κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους της φυσικής καταστροφής μήνα εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων)
  2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων), οι οποίες εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μετά την λήξη της εξάμηνης αναστολής.

Για την ενεργοποίηση των ανωτέρων διατάξεων απαιτείται η οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών με έκδοση Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση