HomeΚΡΗΤΗΑπολογείται για τον θάνατο του Βρετανού τουρίστα

Απολογείται για τον θάνατο του Βρετανού τουρίστα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει αύριο το πρωί ο 23χρονος Βρετανός ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 18χρονου ομοεθνή του στο Σίσι.

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει προθεσμία την περασμένη Παρασκευή για ν’ απολογηθεί έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βάρος του 18χρονου από τον εισαγγελέα Λασιθίου (δείτε εδώ).

Συνεχίζονται οι έρευνες

Παράλληλα συνεχίζονται από την αστυνομία οι έρευνες για τον θάνατο του 18χρονου μετά από μία μαρτυρία ενός φίλου του 18χρονου που ανέφερε ότι είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ ζητώντας βοήθεια για τον άτυχο νέο, κάτι που αρνούνται οι άνθρωποι του Κέντρου.

Μάλιστα, αύριο αναμένεται να καταθέσουν στην αστυνομία οι τηλεφωνητές του ΕΚΑΒ.

Το χρονικό

Ο 18χρονος Βρετανός βρισκόταν με την παρέα του στην Κρήτη κάνοντας διακοπές στην περιοχή του Σισίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο νεαρός βγήκε να διασκεδάσει με την παρέα του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκόολ.

Το επόμενο πρωί οι τέσσερις φίλοι του από την Βρετανία τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιο όπου διέμενε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία άρχισε την έρευνα θέλοντας να διαπιστώσει αν ο θάνατός του νεαρού τουρίστα προήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή από εγκληματική ενέργεια.

Την απάντηση την έδωσε λίγες ώρες αργότερα ο ιατροδικαστής (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από το πόρισμα του ιατροδικαστή προέκυψε ότι ο θάνατος του 18χρονου οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ύστερα από πτώση στο έδαφος.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 18χρονος την ώρα που διασκέδαζε σε μπαρ γνώρισε τον 23χρονο ομοεθνή του ο οποίος εργαζόταν ως μπαρμαν και έπιασαν την κουβέντα. Κατά την επιστροφή του στο σπίτι του συνάντησε σε δρόμο της Χερσονήσου τον 23χρονο ο οποίος ήταν μαζί με δύο Αγγλίδες.

Ο νεαρός φέρεται να πείραξε με κάποια λόγια τις κοπέλες, με αποτέλεσμα ο μπάρμαν να λογομαχεί με τον 18χρονο και στο τέλος να τον χτυπάει στο πρόσωπο.

Ο τουρίστας ήταν πολύ μεθυσμένος και έπεσε κάτω, χτυπώντας το κεφάλι του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σπίτι και την επόμενη ημέρα οι φίλοι του τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση