HomeΚΡΗΤΗΣπείρα «χτυπούσε» τουρίστες και τους έπαιρνε κάμερες, tablet και χρήματα

Σπείρα «χτυπούσε» τουρίστες και τους έπαιρνε κάμερες, tablet και χρήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία πολύ καλά οργανωμένη… επιχείρηση είχαν καταφέρει να στήσουν τρία άτομα που έβαζαν στο «μάτι» ανυποψίαστους τουρίστες και τους έκλεβαν.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, έναν 55χρονο από την Αλγερία και δύο Σύρους ηλικίας 56 και 49 ετών που φαίνεται ότι δρούσαν σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως χθες το απόγευμα όταν άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν – μετά από συντονισμένη επιχείρηση – τον 55χρονο από την Αλγερία και τον 56χρονο Σύρο σε δρόμο του Αγίου Νικολάου.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου συνέλαβαν σε δρόμο της πόλης τον 49χρονο Σύρο.

Η τελευταία τους… κλοπή

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν στην αστυνομία έφτασε η καταγγελία από έναν Γερμανό τουρίστα ότι άγνωστοι χθες το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο άνοιξαν το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο 45χρονος τουρίστας και του έκλεψαν από μέσα το σακίδιό του στο οποίο είχε μέσα την φωτογραφική του μηχανή.

Η αστυνομία μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ταυτοποίησε τους δύο δράστες (τον 55χρονο και τον 56χρονο) και τους εντόπισε να επιβαίνουν σε ένα όχημα.

Τους σταμάτησε για έλεγχο και μέσα στο ΙΧ βρέθηκε ένα εργαλείο διάρρηξης αλλά και το σακίδιο του Γερμανού τουρίστα.

DSCF1277

5.000 ευρώ η λεία της… σπείρας

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται κατά την διάρκεια της προανάκρισης που αποκάλυψε ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στην… παρέα το οποίο συνελήφθη από τις αρχές στο Ηράκλειο.

Οι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα στο δωμάτιο που έμεναν και οι τρεις δράστες σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου και βρήκαν μέσα:

  • 5 φωτογραφικές μηχανές και 4 θήκες αυτών
  • Ηλεκτρονικές συσκευές (tablet με ηλεκτρονικό στυλό εγγραφής επιφάνειας οθόνης και θήκη, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευές υπολογισμού αλγόριθμου τραπεζικών λογαριασμών)
  • φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής
  • το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και
  • σακίδιο

Τα αντικείμενα έχουν συνολική αξία 5.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση