HomeΚΡΗΤΗΜηδενική ανοχή στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής στο δημόσιο – Τι λέει ο Αλεξιάδης μετά την Κνωσό

Μηδενική ανοχή στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής στο δημόσιο – Τι λέει ο Αλεξιάδης μετά την Κνωσό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηδενική ανοχή στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και της απάτης στο Δημόσιο προανήγγειλε, μιλώντας στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στον απόηχο της αποκάλυψης ότι σε κατάστημα του μουσείου της Κνωσού δεν είχε εκδοθεί ούτε μία απόδειξη επί μια ολόκληρη μέρα, και η ταμειακή μηχανή ήταν πλαστή.

«Θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία» και «κάλυψη εξουσίας», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και σε άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις.

Ειδικά για την υπόθεση στην Κνωσό, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως υπάρχει ένα «διαχειριστικό σκέλος», που αφορά την κλοπή χρημάτων του Δημοσίου, και ένα «καθαρά φορολογικό» σκέλος, καθώς θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μια δημόσια υπηρεσία είχε επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής σε βάρος του ίδιου του κράτους.

Σημείωσε δε πως οι ελεγκτές διαπίστωσαν την απάτη ελέγχοντας τις εισπράξεις του καταστήματος μόνο για μια ημέρα, και δεν γνωρίζουν τι γινόταν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αναφερόμενος στους προπηλακισμούς που δέχτηκαν εφοριακοί πριν από λίγες μέρες σε πανηγύρι στη Ρόδο, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε πως όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική θα είναι στόχος τακτικότατων και εξονυχιστικών ελέγχων. «Έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη σχέση με την Εφορία», είπε με νόημα.

Απέρριψε πάντως την κριτική ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υιοθετήσει αντίθετη λογική και είχαν επικρίνει το ΣΔΟΕ όταν, πριν από δυο χρόνια, έμποροι είχαν ουσιαστικά εκδιώξει ελεγκτές από την Ύδρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν προέταξε τέτοιες λογικές, αντίθετα κατήγγειλε φορολογικά άβατα», σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε πως το μέτρο «έχει τελειώσει ως προς την ένταξη», όμως δεν μίλησε συγκεκριμένα για τις αλλαγές που σχεδιάζονται. Σημείωσε ωστόσο πως θα πρόκειται για τροποποιήσεις σχετικά μικρής κλίμακας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση