HomeΚΡΗΤΗΜουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης υμνούν την… Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης υμνούν την… Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης υμνούν την… Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και ετοιμάζονται για να την υποδεχθούν.

Συναυλίες, εκδηλώσεις ακόμα και αρχαίες τραγωδίες αναμένεται να πάρουν σάρκα και οστά σε μνημεία της Κρήτης στο πλαίσιο του εορτασμού του μεγαλύτερου φεγγαριού του χρόνου.

Φέτος, η πανσέληνος του Αυγούστου είναι στις 29 του μηνός και οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι διευρύνουν το ωράριό τους για να μπορεί κάποιος να δει την μαγευτική αυτή εικόνα από τα μνημεία του τόπου.

Την ίδια ώρα, σε όλη την Ελλάδα αναμένονται 140 συνολικά εκδηλώσεις σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας.

Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν θα συμμετάσχει στον εορτασμό. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 8 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη. Ωστόσο, ένας άλλος χώρος, ιδιαίτερα αγαπητός τη νύχτα της πανσελήνου, έρχεται φέτος να προσμετρηθεί. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος, μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα: PANSELHNOS MNHMEIA

Διαφήμιση
Διαφήμιση