HomeΚΡΗΤΗΠροχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου Ηρακλείου για την επόμενη τετραετία

Προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου Ηρακλείου για την επόμενη τετραετία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 4 Αυγούστου στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η 2η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς γνωμοδότηση το προσχέδιο του Π/Υ και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου για το 2016, καθώς και η Β΄ έκδοση της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2015-2019.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μέλη της ΔΕΔ, δημότες, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, οι πρόεδροι των έξι Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Τις εισηγήσεις τόσο για το προσχέδιο του Π/Υ και του Τεχνικού Προγράμματος 2016, όσο και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 επιμελήθηκαν στελέχη των Τμημάτων Π/Υ και Προγραμματισμού & Οργάνωσης, όπου παρουσιαστήκαν γενικά συγκεντρωτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά τονίστηκε ιδιαίτερα η δύσκολη οικονομική συγκυρία με εξαιρετικά μειωμένες προβλεπόμενες πιστώσεις για το 2016 από συγχρηματοδοτούμενους πόρους, αφού το ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται 31/12/2015 & δεν υπάρχουν ανοικτές προσκλήσεις από το ΣΕΣ 2014-2020.

Σημαντική η συμμετοχή όλων στη διαμόρφωση του σχεδιασμού

Από τους Αντιδημάρχους κους Κ. Βαρδαβά & Π. Ινιωτάκη, τονίστηκε η μεγάλη και ουσιώδης συμμετοχή τόσο των φορέων & δημοτών, όσο & των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, στην δημόσια διαβούλευση για την Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, τα αποτελέσματα της οποίας (διορθώσεις, παρατηρήσεις & προτάσεις) ενσωματώθηκαν στο τεύχος της Β΄ έκδοσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού, οι δε προτάσεις ελήφθησαν υπόψη κατά την κατάρτιση του πενταετή οικονομικού προγραμματισμού 2015-2019 του Δήμου & των Νομικών του Προσώπων, που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση ολοκλήρωσης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αποφάσεις

Η Β΄Φάση του Ε.Π. που αφορά στον οικονομικό προγραμματισμό του Δήμου & των Νομικών του Προσώπων για την περίοδο 2015-2019, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έπειτα & από τις σχετικές εγκρίσεις από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το δε προσχέδιο του Π/Υ και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2016, αφού εγκριθεί από την Εκτελεστική & Οικονομική Επιτροπή, το τελικό σχέδιο θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι 15 Νοεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση