HomeΚΡΗΤΗΑλλάζει όψη το εμπορικό κέντρο

Αλλάζει όψη το εμπορικό κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αλλαγή της όψης του εμπορικού κέντρου του Ηρακλείου, καθώς και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας επενδύουν ο Δήμος , και το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναβαθμιστεί το κέντρο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει σχετικά ότι στόχος είναι τα καταστήματα να αποκτήσουν ενιαίους κανόνες λειτουργίας αλλά και στην συνέχεια να αποκτήσει η πόλη ενιαία όψη και εμφάνιση ανάλογα με το χρώμα της κάθε περιοχής στην οποία βρίσκονται τα καταστήματα.

Παράλληλα αυτές τις μέρες είναι σε διαβούλευση  ο κανονισμός παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων, ο οποίος  σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη, θα σχεδιάσει εκ νέου τις παραχωρήσεις εντός της παλιάς πόλης για εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα ενώ πρόκειται να θέσει αισθητικούς και μορφολογικούς περιορισμούς για τις όψεις των καταστημάτων και για τον αστικό εξοπλισμό.

Στα σχέδια των τριών φορέων συγκαταλέγεται επίσης και η δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων, τα οποία θα λειτουργούν συγκεκριμένες ημέρες, έχοντας ειδικές εκπτώσεις.
 

Διαφήμιση
Διαφήμιση