HomeΚΡΗΤΗΟι «Ενεργοί Πολίτες» για το χωροταξικό σχεδιασμό

Οι «Ενεργοί Πολίτες» για το χωροταξικό σχεδιασμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» με τον επικεφαλής Ηλία Λυγερό, ανέπτυξαν  εκτενώς τις θέσεις τους πάνω στο θέμα της Εξειδίκευσης του Θεσμοθετημένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Αξίζει να υπογραμμισθεί πως αυτό που μετρά και κρίνει κάθε σχεδιασμό είναι κυρίως η δημοκρατική φιλοσοφία που τον διαπερνά. Αν οι πολιτικές απαντήσεις δίδονται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολλών τότε και οι άξονες του Χωροταξικού δεν μπορεί παρά να αποκτούν φιλολαϊκό περιεχόμενο. Οι Θέσεις των «Ενεργών Πολιτών» παίρνουν υπόψη τους τη σκοπιά των πολλών και κατατίθενται με επίγνωση πως εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα τονίσθηκε πως ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το σχέδιο της Β1 φάσης του χωροταξικού, δεν μπορεί παρά να το προσεγγίσει μέσα από:

  1. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται σήμερα αυτή η συζήτηση
  2. Τι εξυπηρετεί ή τι θέλει να εξυπηρετήσει και πως ο προτεινόμενος σχεδιασμός;
  3. Δένει σήμερα μέσα από τους στόχους που θέτει συνολικά στο νησί μας, αλλά ιδιαίτερα και στο δήμο μας με αυτά που πραγματικά έχομε ανάγκη για ανάπτυξη, πολιτισμό, περιβάλλον και δημοκρατία – συμμετοχή.

Στη συνέχεια ξεκαθαρίσθηκε το πλαίσιο μέσα από το οποίο συντάχθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και το νομικό περίβλημα που έρχεται να εξυπηρετήσει. Και τέλος κατατέθηκαν 7 συγκεκριμένα σημεία που μέσα από το χωροταξικό πρέπει να δει ο δήμος. Από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της κίνησης τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

  1. ζητήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωση για τα μέτρα πυροπροστασίας του Δήμου και ο συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών στο δημοτικό σχεδιασμό έργων πυρασφάλειας.
  2. Τέθηκε το ζήτημα της ύπαρξης και διατήρησης απαγορευτικών πινακίδων για τα ζώα σε δημόσιους χώρους. Ζητήθηκε άμεσα την απομάκρυνσή τους καθώς οι πινακίδες αυτές, φαίνεται να είναι τοποθετημένες από το Δήμο και είναι παράνομες.
  3. ανέδειξαν ζητήματα της καθημερινότητας καθώς ο Δήμος για να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών του χρειάζεται οι υπηρεσίες του να είναι σε ετοιμότητα για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Τέθηκε το θέμα της οδόστρωσης της οδού Πλαστήρα και της δυσωδίας του δρόμου από το Κομμένο Μπεντένι ως την Όαση και ζήτησε την άμεση αντιμετώπισή τους

Διαβάστε τους κύριους Άξονες τοποθέτησης ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για το χωροταξικό σχεδιασμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση