HomeΚΡΗΤΗΑναστάτωση στους εκπαιδευτικούς – Χιλιάδες τα κενά που πρέπει να καλυφθούν

Αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς – Χιλιάδες τα κενά που πρέπει να καλυφθούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς έχουν φέρει οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ότι δεν προβλέπεται προς το παρόν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών πράγμα που προκαλεί αντιδράσεις ενώ μεγάλο βάρος για την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν θα πέσει στους αναπληρωτές.

Κατά την συνάντηση που είχε χθες ο Αριστείδης Μπαλτάς με τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Σταθάκη συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η πρόσληψη 5.000 με 6.000 επιπλέον αναπληρωτών προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Άρης Βαλατίδης ανέφερε ότι έχουν ήδη απο τις πρώτε ημέρες έχουν κατατεθεί αρκετές αιτήσεις για τις θέσεις των αναπληρωτών ενώ η προθεσμία λήγει στις 7 Αυγούστου. Παράλληλα τόνισε ότι ευελπιστεί οι πιστώσεις που θα πάρει το υπουργείο παιδείας απο το υπουργείο οικονομικών να είναι αρκετές ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Οι εκπαιδευτικοί παράλληλα καταγγέλλουν ότι ακόμα και αν γίνουν περιορισμένες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ο νέος τρόπος που θα ακολουθηθεί δεν είναι αξιοκρατικός καθώς θα προσμετρά τις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ μόνο για το 2008 αποκλείοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο όσους είχαν επιτύχει σε προηγούμενους διαγωνισμούς.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση