HomeΚΡΗΤΗΤα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα έργα συντήρησης του ΒΟΑΚ

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα έργα συντήρησης του ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις κατασκευαστικές εταιρείες ( αναστολή λειτουργίας – υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών – απολύσεις ) πραγματοποίησε σήμερα 28/7/2015 και ώρα 13:00μ.μ. συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο με θέμα: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ & τα έργα συντήρησης του ΒΟΑΚ.
Στη συνάντηση από πλευράς του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν τα Σωματεία της δύναμης του από τον κατασκευαστικό χώρο, Σωμ. Εργαζ. στη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ – Σωμ. Εργαζ. ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ- Σωμ. Χειριστών – Συνδικ. Οικοδόμων – Συλλ. Τεχνικών Υπαλλήλων Ανατ. Κρήτης – καθώς και τα Σωματεία, Επαγγ. Ξεναγών Κρήτης και Οδηγών Τουριστικών Λεωφ. Κρήτης « Ο ΕΡΜΗΣ ».
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δεινές εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στον χώρο των κατασκευαστικών εταιρειών, με αφορμή την οικονομική κατάσταση, λόγο των CAPITAL CONTROL.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, όντος υπάρχει καθυστέρηση υλοποίησης έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ λόγο τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, γεγονός που θα αποτελέσει πρόβλημα και για το νέο ΕΣΠΑ. Από πλευράς Περιφέρειας υπάρχει πίεση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αποπληρωμή των οφειλών προς τις κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο και τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γεώργιο με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης και ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ.
Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει εξοφλήσει και από δικά της κεφάλαια το σύνολο των οφειλών προς τις κατασκευαστικές εταιρείες για το έτος 2014 μέχρι και τον Μάρτιο του έτους 2015 εντούτοις τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον κατασκευαστικό κλάδο είναι περισσότερα από τα αναμενόμενα για το λόγο ότι κάποιες εταιρείες μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, ωστόσο κάποιες άλλες εκμεταλλεύονται την γενικότερη κατάσταση με σκοπό να καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων τους.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση