HomeΚΡΗΤΗΉθελαν να ταξιδέψουν Ιταλία αλλά οδηγήθηκαν στα… κρατητήρια

Ήθελαν να ταξιδέψουν Ιταλία αλλά οδηγήθηκαν στα… κρατητήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα… κρατητήρια οδηγήθηκαν 9 άτομα χθες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα για την Ευρώπη.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες από την Συρία και την Αλβανία που συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές του νομού.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες το απόγευμα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων ο 27χρονος Αλβανός , επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Αλβανίας,  προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας .

Το βράδυ της ίδιας ημέρας από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, συνελήφθησαν οχτώ Σύροι ( 19χρονος, 58χρονη, 25χρονη, 35χρονη, 29χρονος, 28χρονος, 36χρονη και 59χρονη),οι οποίοι κατά τον έλεγχο, οι 6 επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας ενώ η 36χρονη επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας και  η 59χρονη Αρχών Γερμανίας,  προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και Ηρακλείου, αντίστοιχα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση