HomeΚΡΗΤΗΣυνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης θα συνεδριάσει την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:
Α. Ανακοινώσεις Προέδρου
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.
Γ. Απάντηση σε ερωτήσεις των ΠΣ κ.κ.:
α) Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρου με θέμα: «Ανάδειξη αρχαίων πόλεων Δήμου Καντάνου-Σελίνου».
β) Ματαλλιωτάκη Γεωργίου με θέμα: «Λειτουργία Κέντρων Υγείας στο Νομό Ηρακλείου»
γ) Σπυρόπουλου Γεωργίου με θέμα: «Εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων του καλλιτεχνικού χώρου»

1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1.1 Έγκριση 2ης Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης 2015 (ΣΔ 2015) – ΠΚ/ΠΕ, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 91658/23-7-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.
– (Εισηγητές ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου).

2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.1 Εκτέλεση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης και Π.Ε. Β΄ τριμήνου 2015, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.K.
2.2 Δωρεά συσκευών ασύρματης επικοινωνίας από την ΠΕ Ρεθύμνου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνης, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Ρεθύμνου.
2.3 Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή από την ΠΕ Ρεθύμνου στο Τάγμα Εθνοφυλακής Ρεθύμνου, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Ρεθύμνου.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή)

2.4 Διαγραφή του Μηχανήματος ΕΡΓΩΝ ΜΕ 7292 ΙΧ της ΠΕ Λασιθίου και εκποίηση του, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 905720/21-07-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Λασιθίου.
– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη)

2.5 Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ», σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.
– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης)

3. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.1 Έγκριση διάθεσης πίστωσης και ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα STEP «Societal and Political Engagement of Young People in Environmental Issues – Κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των νέων στα περιβαλλοντικά ζητήματα», του Προγράμματος «Young-Society, Horizon 2020, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.
3.2 Αποδοχή υλοποίησης του έργου ADAPT2CLIMATE- Adaptation to Climate Change Impacts on the Mediterranean Islands, του Προγράμματος LIFE 2014-2017, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η κα Χατζηγιάννη Ελένη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Κ.)

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
4.1 Τροποποίηση της αριθμ. 77/2014 Απόφασης ΠΣ (Απόσπασμα Πρακτικού 15/12.11.2014) που αφορά στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Πανεπιστημίου Κρήτης – Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ), Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔΙΚ) Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης» δια του «Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας» για την Έρευνα «Διακυβέρνηση, Βιωσιμότητα και Περιφερειακή Καινοτομία» ως προς τα άρθρα 7 και 11 της Σύμβασης, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 123/22-07-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Εμπορίου.
– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΚ κος Σημανδηράκης Παναγιώτης)

5. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των παρακάτω συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου: 7/08-06-2015 και 8/23-06-2015.
– (εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πιτσούλης Γεώργιος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση