HomeΚΡΗΤΗΠαράδειγμα προς μίμηση: Υιοθέτησε έναν παράλυτο σκύλο και τον έκανε να περπατήσει

Παράδειγμα προς μίμηση: Υιοθέτησε έναν παράλυτο σκύλο και τον έκανε να περπατήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πράξη ενός ανθρώπου που υιοθέρτησε έναν παράλυτο σκύλο και με φροντίδα και αγάπη τον έκανε να περπατήσει ξανά.

Όπως αναφέρουν οι «Ιστορίες Αδέσποτων» (δείτε εδώ) ο παράλυτος Νέμο (ο σκύλος) κατάεφερε να περπατήσει ξανά χάρη στο πείσμα του νέου του κηδεμόνα.

NEMO

Το χρονικό

Δάκρυα συγκίνησης φέρνει στα μάτια η ιστορία του Νέμο, ενός παράλυτου πρώην αδέσποτου σκύλου από το Ηράκλειο Κρήτης, που μετά από πολύ φροντίδα του κηδεμόνα του Χάρη Πανταγούτσου, αλλά και δική του θέληση, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει ξανά παρουσιάζοντας καθημερινά σημάδια βελτίωσης στο κινητικό του πρόβλημα.

Ο Νέμο είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μπροστινά ποδαράκια του και παρά τα χειρουργεία που υποβλήθηκε δεν κατάφερε να περπατήσει. Είχε χάσει τη δυνατότητα να κινεί τα δύο μπροστινά του άκρα και οι κτηνίατροι δεν πίστευαν ότι αυτός ο σκύλος θα μπορούσε να περπατήσει ξανά. Κλεισμένος στο κλουβί του Καταφυγίου Ζώων του Δήμου Ηρακλείου ο Νέμο γινόταν όλο και πιο μελαγχολικός και οι φιλόζωοι που τον φρόντιζαν αγωνιούσαν για την τύχη του.

NEMO1

Το ατύχημα και η υιοθεσία του

Μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Ελένη Ανδρεαδάκη, ενεργό μέλος της «Ζωόφιλης Δράσης» ανέφερε: «Ο Νέμο ζούσε αδέσποτος στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Έβρισκε την καθημερινή του τροφή από εθελοντές που πήγαιναν εκεί για να ταΐσουν και να φροντίσουν αδέσποτα. Ήταν ένα χαρούμενο σκυλί, ευχάριστο σε όλους και έτοιμο με το κούνημα της ουράς του να σου κλέψει τα χάδια σου. Ώσπου σε μια πολύ άτυχη στιγμή της ζωής του ο Νέμο παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Για το σοβαρό περιστατικό ειδοποιήθηκε άμεσα το Κυνοκομείο Ηρακλείου.

Ο σκύλος περισυλλέχθηκε κι άρχισε η θεραπεία του από την ομάδα εργαζομένων στο κυνοκομείο. Με την φροντίδα τους, ο Νέμο κατάφερε να γίνει οργανικά καλά, δεν κατάφερε όμως να περπατήσει τα δύο του μπροστινά πόδια. Ήταν αυτά που πατήθηκαν και έμειναν εντελώς παράλυτα. Όλοι γνωρίζαμε ότι δεν θα μπορέσει δυστυχώς να περπατήσει ποτέ ξανά .Αρχίσαμε μια προσπάθεια υιοθεσίας του μήπως κάποιος από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υπάρχουν, είναι πιο ευαίσθητος από τους άλλους. Κι ενώ τα σχόλια έπεφταν βροχή κάτω από τις κοινοποιήσεις του Νέμο κανένας δεν αποφάσιζε να τον κάνει, το δικό του σκυλί! Οι μέρες περνούσαν και η ανησυχία μας για την τύχη του Νέμο είχε αρχίσει να κορυφώνετε για όλους. Ώσπου χτύπησε το τηλέφωνό μου, ήταν ο Χάρης Πανταγούτσος , γνωστός για την ζωοφιλία του, με δύναμη ψυχής και περίσσια αγάπη σε όλα τα ζώα. Όταν με ενημέρωσε για το λόγο του τηλεφωνήματός του κόντεψα να τρελαθώ από την χαρά μου. “Κάνε κάτι να έλθει σε μένα. Τον θέλω τώρα” μου είπε».

NEMO3

Η υπόσχεση του Χάρη για τον Νέμο

Έτσι άρχισαν αμέσως οι συζητήσεις με τη γραμματεία του Κυνοκομείου Ηρακλείου για να παραλάβει ο Χάρης τον Νέμο όσο γίνεται πιο γρήγορα. Κατά την ώρα της υπογραφής του συμβολαίου υιοθεσίας στο Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, παρουσία της κα Ελένης Ανδρεαδάκη, η γραμματέας του ζήτησε πρώτα να δει το Νέμο και μετά να υπογράψει. «Δεν θέλω να τον δω. Μου φτάνει που το ζώο είναι με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μαύρο ή καστανό. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο, γέρικο ή νεαρό, ράτσας ή ημίαιμο, όμορφο ή άσχημο. Το μόνο που θέλω είναι να το βοηθήσω. Εγώ θα δείτε, ότι θα το κάνω και θα περπατήσει ξανά» της απάντησε ο Χάρης Πανταγούτσος.

Ο Νέμο περπάτησε ξανά

Αυτή την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Πανταγούτσος την τήρησε μ’ έναν άκρως συγκλονιστικό τρόπο. Με ατελείωτες ώρες άσκησης, μασάζ και φυσιοθεραπείες, ο Νέμο κατάφερε να σταθεί και στα τέσσερα του πόδια, άρχισε να κινεί τα μπροστινά του άκρα και να περπατάει σιγά – σιγά, αλλά με θέληση να ξεπεράσει τις όποιες κινητικές του δυσκολίες. «Από την πρώτη μέρα που τον υιοθέτησε ο Χάρης έγινε Φύλακας Άγγελος για τον Νέμο. Μακάρι στις μέρες μας να βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι με δύναμη ψυχής που θα θέλουν να βοηθήσουν ένα ιδιαίτερο ζωάκι» επεσήμανε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Ελένη Ανδρεαδάκη.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Χάρης Πανταγούτσος βοηθάει τον Νέμο να κολυμπήσει σε παραλία στο Ηράκλειο Κρήτης, για να βελτιωθεί και στο τέλος να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Όπως θα δείτε στο βίντεο ο Νέμο κουνάει τα μπροστινά ποδαράκια του και κολυμπάει περίφημα. Κάποια στιγμή ο κ. Πανταγούτσος τον αφήνει ελεύθερο και ο Νέμο συνεχίζει να κολυμπάει και να βγαίνει μόνος και όρθιος στην παραλία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση