HomeΚΡΗΤΗΑνακάμπτουν οι κρατήσεις στον τουρισμό – Σε ποια θέση βρίσκονται οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Ανακάμπτουν οι κρατήσεις στον τουρισμό – Σε ποια θέση βρίσκονται οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα θετικά μηνύματα για την ανάκαμψη των κρατήσεων στα ελληνικά ξενοδοχεία, γεγονός το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της TUI κ. Friedrich Joussen σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες του tour operator που διακινεί 2,2 εκατ. τουρίστες σε ετήσια βάση στη χώρα μας. «Κανονικά, η αβεβαιότητα, δεδομένων των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, θα είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητες της TUI, κάτι ωστόσο το οποίο τελικά δε συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενδεχομένως, γεγονότα όπως η τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία στα τέλη Ιουνίου να επηρέασε την κατάσταση, δεδομένου ότι οι τουρίστες στράφηκαν σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ελλάδα και τα Κανάρια νησιά.

Ο κ. Joussen πάντως, στη συνέντευξή του στο περιοδικό »Euro» ανέφερε ότι η TUI, είναι για κάθε περίπτωση προετοιμασμένη, ακόμη και για το αρνητικό σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Η εταιρεία έχει προβεί σε ρυθμίσεις για τα ξενοδοχεία της, ορίζοντας στα συμβόλαια σε ποιο νόμισμα θα έπρεπε να πληρωθούν οι κρατήσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Την πορεία των κρατήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τη ζημιά και την αρχή της ανάκαμψης αποτυπώνει και η booking.com, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν χθές από το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Α. Λαμνίδη. Στο σχόλιό του, ο κ. Λαμνίδης, ανέφερε ότι «από την περίπτωση της Ελλάδας τον Ιούνιο του 2015, είναι προφανές ότι η πολιτική σταθερότητα μειώνει τις ακυρώσεις και αυξάνει τις κρατήσεις».

Σταδιακή ανάκαμψη των κρατήσεων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με προορισμό την Ελλάδα, διαπιστώνει και η Travelplanet24 με βάση τα στοιχεία για το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου. «Διαπιστώνουμε ότι σταδιακά ανακάμπτουν οι κρατήσεις εισιτηρίων για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτήριων την Δευτέρα 21 Ιουλίου, καθώς μέσα σε μια μέρα είχαμε περισσότερες από 800 κρατήσεις στην Ελλάδα» αναφέρει ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, Co-Founder & CEO της Travelplanet24.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, σταθερή παραμένει η κίνηση από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, τους μήνες του Ιούλιου και του Αύγουστου, με την Βρετανική πρωτεύουσα να έχει τις περισσότερες αναχωρήσεις με προορισμό την Ελλάδα, ενώ την λίστα των 5 διεθνών αεροδρομίων με την μεγαλύτερη ροή τουριστών συμπληρώνουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας, της Κωνσταντινούπολης, του Παρισιού και της Πράγας. Η μέση τιμή του εισιτηρίου από τους διεθνείς προορισμούς προς την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 286€.

Ακόμη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω φορητής συσκευής (τηλέφωνο ή tablet), με προορισμό την Ελλάδα, πραγματοποιούνται κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη, με κυρίαρχες τις αγορές της Γερμανίας της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικοί προορισμοί με τις περισσότερες αφίξεις από διεθνή αεροδρόμια είναι η Αθήνα όπου η μέση τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου κυμαίνεται στα 298€, η Θεσσαλονίκη με την μέση τιμή στα 239 ευρώ, το Ηράκλειο της Κρήτης με το εισιτήριο να κυμαίνεται στα 261 ευρώ, η Μύκονος με το εισιτήριο να κοστίζει λίγο χαμηλότερα στα 209 ευρώ και η Ρόδος με την Κέρκυρα με το κόστος του εισιτηρίου να διαμορφώνεται περίπου στα 272 ευρώ. Από την λίστα φυσικά δεν λείπει η Σαντορίνη (286 ευρώ), τα Χανιά (265 ευρώ), η Σάμος (279 ευρώ) και η Ζάκυνθος (316 ευρώ).

Σημειωτέον ότι τα στοιχεία συνελέγησαν από την Travelplanet24 και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν την περίοδο 01/01/2015 – 21/07/2015 από όλες τις ιστοσελίδες της εταιρείας (Tripsta), για την ταξιδιωτική περίοδο 01/07/2015 – 31/08/2015.

newmone

Διαφήμιση
Διαφήμιση