HomeΚΡΗΤΗΈκτατη συνάντηση για τα προβλήματα στην οικονομία

Έκτατη συνάντηση για τα προβλήματα στην οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δημιουργία επιτροπών στις Τράπεζες ανά Περιφέρεια, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης κεφαλαίων για τη διακίνηση πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και τη χαλάρωση των πειθαρχικών μέτρων για ακάλυπτες επιταγές, ώστε να μην εγκλωβιστούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες στο τραπεζικό σύστημα, προτείνουν ως άμεση λύση οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των ασφυκτικών προβλημάτων της αγοράς.

Οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης για την εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά μετά τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές και τις αλλαγές στο ΦΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ κ. Σταύρος Καρτέρης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ηρακλείου κ. Παύλος Μπαριτάκης και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

«Η δημιουργία επιτροπών ανά Τράπεζα είναι απολύτως απαραίτητη για να γίνουν εκτελωνισμοί, να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς σε χρήμα και να εξυπηρετηθεί ο τουριστικός τομέας, θέματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία  των τοπικών  επιχειρήσεων» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθει η αγορά σε κανονικούς ρυθμούς.

Στα μη αναστρέψιμα προβλήματα που βιώνουν πολλές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο κ. Μανώλης Κουμαντάκης τονίζοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί η ιδιωτική οικονομία.

Για πτώση του τζίρου έως 80% ακόμη και μηδενικούς τζίρους έκανε λόγο ο κ. Λεκάκης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ακάλυπτες επιταγές και στην αδυναμία  κάλυψης των επόμενων δόσεων της ρύθμισης οφειλών που δημιουργούν ένα αμφίβολο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις επιταγές που δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν άμεσα εμφανίστηκε ο κ. Μπαριτάκης τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ανοχή από το τραπεζικό σύστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση