HomeΚΡΗΤΗΠολάκης: «Το «πάρτι» της διαφθοράς θα τελειώσει»

Πολάκης: «Το «πάρτι» της διαφθοράς θα τελειώσει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον «αναστεναγμό της κοινωνίας» που ζητά από την κυβέρνηση «να τιμωρήσει όσους τα έφαγαν», μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παύλος Πολάκης στην πρώτη, μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του, δημόσια παρέμβασή του.

Δήμαρχος για 4 χρόνια στα Σφακιά, μάχιμος γιατρός για 20 χρόνια, ο κ. Πολάκης έθεσε, κατά την ομιλία του στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, τρεις άξονες στη μάχη κατά της διαφθοράς. Μετέχοντας στην Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξουν αποτελέσματα στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να πληρώσουν οι φοροφυγάδες που υπάρχουν στις λίστες -υπολογίζονται σε 100.000 άτομα – να παταχθεί η κακοδιαχείριση στον τομέα της υγείας αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Επισήμανε ότι θα επέλθουν αλλαγές στον τομέα των καυσίμων για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο και ήδη αναπτύσσεται σχέδιο ώστε να ελέγχεται η ροή καυσίμου , όχι μόνο στα βενζινάδικα, αλλά και από τα δεξαμενόπλοια.

Το ζήτημα του ελέγχου της εφοδιαστικής αλυσίδας υγρών καυσίμων και της πάταξης του λαθρεμπορίου ετέθη πρόσφατα και σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προώθηση δέσμης μέτρων. Ήδη είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Όμως, έχει κριθεί ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος εισροών-εκροών στα πλωτά μέσα μεταφοράς, στα πρατήρια του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και διυλιστηρίων, στα πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση