HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί για την εγκύκλιο των αναπληρωτών

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί για την εγκύκλιο των αναπληρωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άμεση απόσυρση της επικείμενης εγκυκλίου αναπληρωτών – ωρομισθίων ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου που αυριο το πρωί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Περιφρειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

Από την εκπαίδευση δυστυχώς ξεκινάει το νέο μνημόνιο ,νούμερο 3, .

Ένα  μνημόνιο εισοδηματικής και φορολογικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων, των νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων και της υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου.

Ένα μνημόνιο που ξεκινάει την εφαρμογή του από το πιο αδύναμο κομμάτι της εκπαίδευσης . Τους Αναπληρωτές και Ωρομίσθιους .

Η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο για τη παιδεία , αθετώντας όχι μόνο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά ακυρώνει και την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο ήταν έξι μήνες σε διαβούλευση  και επιπλέον δεν επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό.

Με την απόσυρσή του επαναφέρεται  το νομοθετικό πλαίσιο Λοβέρδου στην επικείμενη εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών-ωρομισθίων. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ, μετά το πεντάμηνο θέατρο της διαβούλευσης του πολυνομοσχεδίου, ισχυρίζεται τώρα ότι δεν προλαβαίνει πλέον να το ψηφίσει και ενδεχομένως να το αποσύρει, καθώς οι δεσμεύσεις είναι μόνο οι μνημονιακές. Με τη νέα εγκύκλιο βάσει του νόμου Λοβέρδου:

–           Δεν αναγνωρίζεται συνολικά η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων κατά την περίοδο 2010-2015 αλλά μόνο για το διάστημα 2012-2015, μοριοδοτώντας στο διπλάσιο (για δυσπρόσιτα) την προϋπηρεσία μόνο κατά την ίδια περίοδο. Άλλωστε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία Λοβέρδου επικαλούνταν το «κλείδωμα» των πινάκων με βάση τον νόμο 3848/2010 και νομοθέτησε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας κατά τα έτη 2012-2014, με πρόσχημα την μη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, δηλαδή οι συνάδελφοι που κράτησαν όρθια τα σχολεία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη καταδικάζονται σε μόνιμες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανασφάλεια και περιπλάνηση.

–           Συνακόλουθα, οι συνάδελφοι θα καταταγούν παράτυπα στους πίνακες αναπληρωτών – εφόσον πέρα κι έξω από κάθε εκπαιδευτική νομοθεσία το ΥΠΟΠΑΙΘ κλέβει και καταστρατηγεί την προϋπηρεσία, επιφέροντας κατάφωρες αδικίες και ανατροπές, κατατάσσοντας με βάση τον βαθμό πτυχίου αντί του χρόνου κτήσης του (στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας),  εισάγοντας έτσι άλλο ένα κριτήριο αξιολόγησης.

–           Διατηρείται ο τιμωρητικός διετής αποκλεισμός από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές και μάλιστα και μειωμένου ωραρίου οδηγήθηκαν σε αναγκαστική παραίτηση ή άρνηση ανάληψης υπηρεσίας, καθώς κατά κανόνα καλούνταν να εργαστούν σε απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα σχολεία στο μέσο της σχολικής χρονιάς, πέρα από κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και όταν πολλές φορές ήδη ετεροπασχολούνταν ή αδυνατούσαν οικονομικά να επιβιώσουν συντηρώντας και την οικογένειά τους.

Το επόμενο διάστημα να πάρουμε όλοι θέση μάχης: μπροστά στη συνέχιση της μνημονιακής κοινωνικής καταστροφής να παλέψουμε για το σύνολο των διεκδικήσεών μας και να συμμετάσχουμε μαζικά και αποφασιστικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα αναφαίρετα εργασιακά μας δικαιώματα, να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να βάλουμε φραγμό στον εργασιακό, μορφωτικό και κοινωνικό μεσαίωνα του ευρωμονόδρομου βαδίζοντας στο δρόμο της ρήξης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους και μετά να γίνουν οι αιτήσεις αναπληρωτών.

– Οι αιτήσεις να  γίνουν με δημοσιοποιημένες τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία από το Υπουργείο.  Πλήρη διαφάνεια.

-Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και τις πραγματικές  εκπαιδευτικές ανάγκες.

-Άμεσος διορισμός όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) από το Σεπτέμβριο για το επόμενο σχολικό έτος με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.

-Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για τα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

– Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμιά σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης. Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας.

-Επαναλειτουργία όλων των συγχωνευμένων και καταργημένων σχολικών μονάδων. Άμεση ανάκληση των υπό συγχώνευση σχολικών μονάδων.

– Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω  προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

-Αύξηση του βασικού μισθού. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους. Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς σε κάθε μέσο μεταφοράς.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 23, ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ,

ΩΡΑ 12:00 Μ.Μ.!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΕ,

ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ   ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ   ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ(2010-15) ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ , ΕΞΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ  ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

Τη Δευτέρα 20/7/2015 στις 9.00πμ το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης .

Διαφήμιση
Διαφήμιση