HomeΚΡΗΤΗΠεριπέτεια για δύο τουρίστες οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Περιπέτεια για δύο τουρίστες οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Ν.Κουφονησίου Λασιθίου βρέθηκε να πλέει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ένα ιστιοφόρο σκάφος μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο τουρίστες.

Αμέσως ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, ενώ για την παροχή συνδρομής, απέπλευσε ιδιωτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

Το ακυβέρνητο σκάφος Ι/Φ ”ΑΙΝΑ» το οποίο είχε σημαία των Η.Π.Α εντοπίστηκε και με τη συνδρομή αλιευτικού ρυμούλκησε με ασφάλεια στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αθερινόλακου, όπου μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε σχίσιμο στο πλωραίο ιστίο του.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και της προσκόμισης του απαραίτητου βεβαιωτικού εγγράφου.

Λίγες ώρες αργότερα, χθες το απόγευμα συναγερμός σήμανε το λιμενικό σώμα εξαιτίας σήματος sos που εξέπεμψε ένα σκάφος με 22 επιβάτες που ταξίδευε στον κόλπο Μιραμπέλλου. (δείτε εδώ)

 

Το σκάφος «Αλέξανδρος» ρυμουλκήθηκε από στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου όπου και παραμένει μέχρι να προσκομισθεί το απαραίτητο έγγραφο ασφαλείας από τον νηογνώμονα προκειμένου να ταξιδέψει ξανά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση