HomeΚΡΗΤΗΠώς ψήφισαν οι βουλευτές της Κρήτης – «Ναι» από Μιχελογιαννάκη, «Όχι» από Κριτσωτάκη

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές της Κρήτης – «Ναι» από Μιχελογιαννάκη, «Όχι» από Κριτσωτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο του «ναι» σε μνημόνιο είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποσπώντας τα χειροκροτήματα των υπολοίπων συναδέλφων του από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την έγκριση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ θεωρούνταν σίγουρος ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο – όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε πει – χθες άλλαξε γνώμη και ψήφισε τελικά το «Ναι».

Ο ίδιος, όπως δήλωσε εξερχόμενος από την Βουλή, προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή δεν μπορούσε ν’ αντέξει «στους ώμους του το βάρος της πτώσης της Αριστερής κυβέρνησης».

Τα «Όχι» των βουλευτών της Κρήτης

Την συμφωνία καταψήφισαν οι: βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Δερμιτζάκης Κωστής.

Τα «Ναι» των βουλευτών της Κρήτης

Ναι ψήφισαν εκτός τον Γιάννης Μιχελογιαννάκη οι: Βαρδάκης Σωκράτης (ΣΥΡΙΖΑ), Αυγενάκης Λευτέρης (ΝΔ), Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι), Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), Σταθάκης Γιώργος (ΣΥΡΙΖΑ), Πολάκης Παύλος (ΣΥΡΙΖΑ), Βάλια Βαγιωνάκη (ΣΥΡΙΖΑ), Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι), Ανδρέας Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση