HomeΚΡΗΤΗΤρεις οι προσφορές για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα Κρήτης και Ιονίου

Τρεις οι προσφορές για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα Κρήτης και Ιονίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την προθεσμία να λήγει το μεσημέρι της Τρίτης, τρεις προσφορές κατατέθηκαν τελικά για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Πρόκειται για τις προσφορές πετρελαϊκών εταιρειών, για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης.

Οι περιοχές για τις οποίες έχουν γίνει οι προσφορές και οι εταιρείες που της έκαναν θα ανακοινωθούν μετά από τη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις θα κριθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2289/1995 και του Ελληνικού Δικαίου και υπό «το πρίσμα της συνεχούς, εμπεριστατωμένης και αποτελεσματικής έρευνας για τον εντοπισμό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελληνική Επικράτεια και την εκμετάλλευση αυτών των πόρων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα θέματα ασφάλειας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Οι εταιρείες που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια στη συνέχεια θα κληθούν σε διαπραγμάτευση και θα ακολουθήσει η σύναψη σύμβασης παραχώρησης για κάθε περιοχή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση