HomeΚΡΗΤΗ«Ποντικός» είχε ρημάξει τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου – Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές

«Ποντικός» είχε ρημάξει τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου – Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έμενε σε ξενοδοχείο στα Χανιά, και με το αυτοκίνητό του πήγαινε στο Ρέθυμνο όπου ξάφριζε δωμάτια ξενοδοχείων. Ο λόγος για έναν 55χρονο από την Παλαιστίνη ο οποίος συνελήφθη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Με τη σύλληψή του εξιχνιάστηκαν 9 υποθέσεις κλοπών και δύο 2 απόπειρες κλοπής, που διαπράχθηκαν σε ξενοδοχεία, στο Ρέθυμνο, από τις 22 Μαΐου, με λεία 8.700 ευρώ.

Ο 55χρονος συνελήφθη χθες στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ομάδα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Όλα ξεκίνησαν, χθες το μεσημέρι όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τον 55χρονο αλλοδαπό που κινούνταν ύποπτα με το αυτοκίνητό του σε τουριστικές περιοχές του Ρεθύμνου. Ο οδηγός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και στη συνέχεις συνελήφθη τη στιγμή που προσπαθούσε να παραβιάσει δωμάτιο ξενοδοχείου και να μπει στο εσωτερικό τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του αλλά και στον ίδιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 393 ευρώ, 1.700 κορώνες ξένων κρατών, 2 ζευγάρια γυαλιά, κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας και διαρρηκτικό εργαλείο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 55χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 22.05.2015 έως και 12.07.2015 είχε διαπράξει επιπλέον εννέα 9 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, όλες σε δωμάτια ξενοδοχείων σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, ο 55χρονος αφαίρεσε, από δωμάτια ξενοδοχείων, χρήματα (ευρώ, δολάρια, ρώσικα ρούβλια), κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, tablet) διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 8.700 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε προσωρινά ο 55χρονος, σε περιοχή των Χανίων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ηλεκτρονικές συσκευές (6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 8 tablet, ένα i-pad, 8 κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή, φακός φωτογραφικής μηχανής και ένα ζευγάρι ακουστικά),
  • 4 ρολόγια χειρός,
  • κοσμήματα (2 δακτυλίδια, κόσμημα λαιμού,4 βραχιόλια, σταυρός με χρυσή αλυσίδα, 2 μενταγιόν),
  • 15 διαβατήρια διαφόρων κρατών,
  • 22 χαρτονομίσματα Νοτίου Αφρικής και Ουκρανίας και κέρματα Νορβηγίας και
  • σακίδιο πλάτης με διάφορα είδη ρουχισμού.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του σε ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση