HomeΚΡΗΤΗΠρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στο δήμο Βιάννου

Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στο δήμο Βιάννου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, της οποίας εταίρος είναι ο Δήμος Βιάννου, πρόκειται να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Η ημερομηνία  υποβολής των Αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα ορίζεται η 15η Ιουλίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία την 5η Αυγούστου 2015.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΗΔΙΚΑ (www.idika.org.gr/teba/). Οι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι ίδιοι με χρήση των κωδικών Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) Σε ότι αφορά στην αίτηση που θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά οι ωφελούμενοι θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή). Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αστυνομική Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), κωδικό TAXIS. Για τον Δήμο Βιάννου οι ωφελούμενοι θα απευθύνονται στον κ.Μοσχονά Γιώργο,από 15/07/2015 έως και 05/08/2015, στο τηλ. 2895340124 προκειμένου να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ.

         ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

         Η πρόσβαση στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Τυχόν τροποποιήσεις των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί θα γίνονται έως και 05/08/2015.

         H αίτηση θα πρέπει να εκτυπώνεται, να υπογράφεται και να φυλάσσεται και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/1986.

         Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων. Ο κάθε ωφελούμενος ή πιστοποιημένος χρήστης θα μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς του και να ενημερώνεται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή του (έλεγχος – διασταύρωση, έγκριση).

Στους ωφελούμενους θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών. Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα παρέχονται στους ωφελούμενους και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης,

Για την  ένταξη στο πρόγραμμα σύμφωνα με την με αρ. Δ23/οικ.19162/1277/25-05-2015 ΦΕΚ1066/Β΄ Υπουργική Απόφαση το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:

         3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο

         4.500€ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.500€ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900€ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

         Σε μονογονεϊκή οικογένεια το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.

Ενδεικτικά παρατίθενται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

episitistiki voitheia

Διαφήμιση
Διαφήμιση