HomeΚΡΗΤΗΠρόγραμμα στήριξης για οικονομικά ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα στήριξης για οικονομικά ευπαθείς ομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Γόρτυνας ως Εταίρος, πρόκειται να υλοποιήσει και στο Δήμο μας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ( ΤΕΒΑ).
Στους πολίτες που θα εγκριθούν, θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.
Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα παρέχονται και άλλα Συνοδευτικά Μέτρα.
Για την ένταξη στο πρόγραμμα σύμφωνα με την με αρ. Δ23/οικ.19162/1277/25-05-2015 ΦΕΚ1066/Β΄ Υπουργική Απόφαση το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:
3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο.
4.500€ ετησίως για το ζευγάρι.
Προσαυξανόμενο κατά 1.500€ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900€ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
Σε μονοτονικές οικογένειες το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.
Περιουσιακά κριτήρια:
α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής , άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.
Τρόπος υποβολής αιτήσεων:
Η αίτηση των πολιτών θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
Είτε ιδιωτικά (όσοι έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή) με τη χρήση των κωδικών (TAXIS).
Eίτε μέσω του Δήμου για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.
Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ:
Δημοτική Ενότητα Γόρτυνας:
Στα γραφεία του προγράμματος «ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ» και στην
Αρμόδια υπάλληλο : Μαίρη Πηρουνάκη Τηλ: 2892 340323 / 340320
Δημοτική Ενότητα Κόφινα:
Αρμόδιοι υπάλληλοι :
Τσατσάκη Μαρία και Γιαχνάκης Δημήτριος Τηλ: 2893 340200
Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας:
Αρμόδιοι υπάλληλοι :
Χαχλάκη Ασημένια και Μηναδάκη Μαρία Τηλ: 2894 340000
Δημοτική Ενότητα Ρούβα:
Αρμόδιοι υπάλληλοι :
Ιωάννα Αναστασάκη και Ευαγγελία Τσιμπλοστεφανάκη Τηλ: 2894 340300

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ: 9:30- 13:30 και όλες τις εργάσιμες μέρες.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Από 16-Iουλίου-2015 έως 5-Αυγούστου-2015.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: ΑΜΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΦΜ, Ε1 & Ε9 ΤΟΥ 2015 ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014) & ΚΩΔΙΚΟ TAXIS.
Οι Αιτήσεις των πολιτών θα ελεγχθούν και θα επεξεργαστούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων και εν συνεχεία θα απορριφθούν ή θα εγκριθούν.
Ενημερώνουμε ότι άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος δεν ωφελούνται των παροχών της παρούσας απόφασης, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση