HomeΚΡΗΤΗΑνοίγει και πάλι το Κέντρο Αστέγων

Ανοίγει και πάλι το Κέντρο Αστέγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πύλες του ανοίγει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, προκειμένου και να συνεχίσει να παρέχει πολύτιμη βοήθεια σε εκατοντάδες άστεγους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Μετά την κατάρρευση του Δικτύου για την Αντιμετώπιση της Φτώχιας στο Ηράκλειο, το οποίο κατέβασε ρολά πριν λίγες μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους άστεγους, άπορους αλλά και στην τοπική κοινωνία, η Λότζια αναλαμβάνει δράση διασφαλίζοντας την επαναλειτουργία του, με προσωπικό του Δήμου, καλύπτοντας παράλληλα τα όποια έξοδα που θα απαιτηθούν.

Πρόκειται, όπως ήταν φυσικό, για μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε ανακούφιση στους αστέγους, με τους ίδιους ωστόσο να τονίζουν την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους, καθώς προχθές καταγράφηκαν σκηνές βίας μεταξύ ωφελούμενου που είχε διαγραφεί με άλλους δύο ωφελούμενους, που διαμένουν στα κοντέινερ.

«Παλεύουμε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε από Δευτέρα να λειτουργήσουμε ξανά το Κέντρο με τους υπαλλήλους που έχουμε ήδη στην υπηρεσία μας.

Είναι απόφαση δημάρχου να συνεχιστούν οι δομές και ιδίως ο Ξενώνας των Αστέγων, στον οποίο έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα. Μάλιστα πρέπει να πούμε ότι ήμασταν εδώ και καιρό έτοιμοι, ώστε σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε», τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη.

 

Ελπίδα για τους άπορους

Η είδηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, εμψύχωσε και τους ίδιους τους ωφελούμενους, που περιμένουν πώς και πώς να διαβούν και πάλι το κατώφλι του Κέντρου για να λάβουν την αναγκαία για την επιβίωσή τους στήριξη και βοήθεια. «Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μας. Γιατί είμαστε άνθρωποι άστεγοι και άποροι και οι ανάγκες μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διατροφή, στέγη αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τη σωματική μας υγιεινή είναι μεγάλες. Θέλουμε να πιστεύουμε και αισιοδοξούμε ότι, μετά από την τελευταία χαρμόσυνη εξέλιξη, όλα θα πάνε καλά και το Κέντρο θα επαναλειτουργήσει», είπε ο κ. Γιώργος Γαϊτάνης, που εξυπηρετείται από το Κέντρο.

Την ίδια ώρα πάντως, όπως επισήμανε η κ. Σπανάκη – Κοχιαδάκη, συνεχίζει να λειτουργεί και το Δημοτικό Παντοπωλείο, τονίζοντας μάλιστα ως προς αυτό ότι «πραγματοποιήθηκε διαχειριστική επιτροπή, όπου και είδαμε όλα τα ζητήματα σχετικά με το πώς μπορούμε να το λειτουργήσουμε ακόμα πιο συντονισμένα, ώστε να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν». Η κοινωνική αυτή δομή εξυπηρετούσε πάνω από 300 ωφελούμενους, περισσότερους από 60 άστεγους, ενώ σε καθημερινή βάση εξυπηρετούσε πάνω από 50 συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη.